Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Etterlyst Saddam-mann på vei til Norge

Saddam Husseins tidligere guvernør i Suleymania kan være på vei til Norge for å søke asyl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jafar al-Barzanji var på 80-tallet guvernør for Saddam Husseins regimet i den kurdiske provinsen Suleymania. Nå er han på rømmen etterlyst for drap og andre overgrep fra den tida.

Målet for flukten er Norge, skriver Al-Sharq al-Awsat.

Den arabiskspråklige avisa kommer ut i London og er blant de største arabiske aviser i verden.

Falskt pass

Ifølge opplysningen avisa har fått fra det kurdiske partiet KDP, forlot al-Barzanji Irak i tida etter Saddam Husseins fall.

Han flyktet først til Iran og har deretter kommet seg til Ukraina. Herfra ringte han sin kone som bor i byen Kirkuk i Irak og det er kona som har fortalt om hans planer om å søke asyl i Norge. al-Barzanji fortalte kona at alt var klart for den videre reisen til Norge.

Ettersøkt

- Barzanji er etterlyst for en rekke drap i Kurdistan. Han deltok i Saddam Husseins blodige undertrykkelse av det kurdiske folket på 80-tallet og familiene til ofrene fra hans overgrep har nå gått til sak, forteller Burhan Habib.

Han er representant for det kurdiske partiet PUK i Stockholm. Det er PUK som har kontrollert Suleymania-provinsen etter Golfkrigen i 1991.

Opplysningene om Barzanji er ukjente for Utlendingsdirektoratet, opplyser informasjonssjef Geir Løndal.