Etterlyst seriepedofil kan være norsk

Interpol har «avsladdet» bilde av seriepedofil. - Vi vet at han har begått overgrep, sier Kripos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For første gang i historien går nå Interpol ut og offentliggjør bildet av en mann som forgriper seg på barn. Det kan de gjøre etter å ha reversert sladdingen mannen selv har lagt på bilder av seg selv, og mannen kan være norsk.

- Vi kjenner til saken, men han er fremdeles ikke identifisert. Han kan være norsk, sier politioverbetjent Harald Skjønsfjell ved seksjon for seksualisert vold i Kripos til Dagbladet.no.

Han bekrefter at norsk politi har jobbet med de aktuelle bildene.

- Som saken står i dag, trenger vi mer informasjon. Vi vet at han har begått overgrep. Vi vet ikke hvor og når, men vi vet at han har begått overgrep mot barn. Det er overgrep han selv har dokumentert med bilder.

Vietnam og Kambodsja

Mannen figurerer på omtrent 200 bilder der han misbruker tolv unge gutter. Etterforskerne tror overgrepene fant sted i Vietnam og Kambodsja i 2002 eller 2003.

- Dette er bilder av en overgriper som er kjent for dem som har jobbet med overgrep mot barn på Internett, sier Elisabeth Skogrand i Redd Barna til Dagbladet.no.

- Dette må stoppes! Her har man dokumentert overgrep mot barn. Man ser hvem barna er, og hvem overgriperen er. Dette er siste utvei etter å ha forsøkt alle andre måter, sier Skogrand.

DATAMANIPULERT: Ved hjelp av Photoshop har serieovergriperen anonymisert seg selv på bildene. Nå har tysk politi rekonstruert bildet. Foto: INTERPOL
DATAMANIPULERT: Ved hjelp av Photoshop har serieovergriperen anonymisert seg selv på bildene. Nå har tysk politi rekonstruert bildet. Foto: INTERPOL Vis mer

Hun sier at publikum ikke må agere på egen hånd hvis de skulle vite hvem dette er, men at det er viktig at identifisering overlates til politiet.

Selv om bildene er sladdet med et dragsugmønster, har dataeksperter ved BKA, det føderale tyske politiet, klart å reversere prosessen og frambringe bilder der det er mulig å se mannens ansikt.

Ifølge Interpol går de til det uvanlige skritt å etterlyse ham globalt fordi de ennå ikke har funnet ham, tross utstrakt etterforskningen i politiorganisasjonens 186 medlemsland.

- Bilder av mannens misbruk har sirkulert på nettet i flere år, sier generalsekretær i Interpol, Ronald Noble, til Reuters.

Ber om hjelp

- Vi har prøvd alle andre metoder for å identifisere ham og bringe ham inn for retten, men har nå innsett at uten publikums hjelp kan overgriperen fortsette å voldta og misbruke unge barn, sier Noble, som legger til at barna tilsynelatende er fra seksårsladeren opp til tidlige tenår.

Ifølge Interpol legger pedofile som søker kontakt med andre pedofile, ut bilder av seg selv under misbruket, som et slags ID-kort for å bevise at de virkelig er aktive pedofile.

520 000 bilder

Etterlyst seriepedofil kan være norsk

Interpol har etter hvert bygd opp en stor database med bilder av misbruk av barn, og bruker sofistikert software for å finne forbindelser mellom dem - blant annet analyseres tapet og stoffmønstre i tilsynelatende anonyme innendørs lokaler.

Databasen inneholder nå 520 000 bilder, og politiet skal ha identifisert og reddet bortimot 600 ofre i 31 land.

De som tror de kan ha informasjon om mannen, bes kontakte det lokale politiet, eventuelt Interpols menneskehandelseksjon.