Etterlyst sjåfør:
- Prøver å melde seg

Stakk av fra krasj i Oslo. - Ikke fått tak i politiet, sier kjendisadvokat. - Sier ikke hva det er han ringer om, svarer politiet.

KRASJET: De to bilene på bildet støtte sammen ved Storokrysset i kveld. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
KRASJET: De to bilene på bildet støtte sammen ved Storokrysset i kveld. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har i 20-tida ennå ikke fått kontroll på to personer som stakk av etter en kollisjon mellom to biler på ring 3 ved Storo i kveld. De mistenker at kollisjonen ikke var noen tilfeldighet.

- Det er mulig foranledningen kan være en villet handling, ikke ulykke, opplyser operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han forteller at vitner meldte ifra om «villmannskjøring» i forkant av krasjen.

De to bilene har store skader, henholdsvis i fronten/siden og i fronten.

Leter etter to

I en oppdatering skriver Grøttum på Twitter at de leter etter i alt to personer fra bilen med sjåføren som stakk av, en eldre Mercedes.

Mercedesen tilhører en mann i midten av 20-åra. Hans advokat Kim Gerdts, kjent fra en rekke høyprofilerte straffesaker, opplyser til Dagbladet i 20-tida at klienten ønsker å komme i kontakt med politiet, men ikke lykkes.

- Han ønsker å forklare seg, men det er umulig å komme i kontakt med politiet. Jeg har prøvd å ringe både jourhavende [vakthavende jurist] og krimvakta, sier Gerdts.

Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo-politiet bekrefter at han er kjent med at Gerdts har kontaktet politiets sentralbord.

- Han har bedt om å bli satt over til kriminalvakta. Men han svarer ikke på hva det er han ringer om, sier han til Dagbladet.

Grøttum sier at han ikke var kjent med at henvendelsen gjaldt kollisjonen.

- Det har han ikke opplyst til oss. Da hadde han selvfølgelig blitt tatt inn. Når en advokat ringer og ber om å bli satt over til krimvakta, uten å si hva det gjelder etter flere oppfordringer, da blir det vanskelig for oss, med alt vi jobber med.

Grøttum fortsetter:

- Den er jeg ikke med på, at han eller noen har prøvd å komme i kontakt for å melde seg. Det er bare for klienten eller advokaten å ringe oss og si at klienten er villig til å møte oss, så skal vi være med på det, vi. Det har ikke kommet noen opplysninger inn til oss om at noen involvert i den ulykken prøver å melde seg.

- Erindringsforskyvning

Dette bestrider Gerdts da han igjen tar kontakt med Dagbladet i 22.30-tida fredag kveld.

- Politiet foretar en massiv erindringsforskyvning. Jeg har vært i kontakt med sentralbordet. Hun spurte om det gjelder «bilsaken». «Ja, det gjør det», sa jeg. Jeg har ringt flere ganger og sagt at det gjelder han politiet vil ha kontakt i forbindelse med bilsaken. Dette har de vært kjent med hele tida. Hvor de får det fra at politiet ikke har vært kjent med dette, må være fra egen fantasi.

Gerdts sier at han har formidlet til politiet at en etterforsker kan ta kontakt med ham for å få en avtale om et avhør.

- Jeg har drevet med dette i 30 år, jeg drar ikke ned til politiet og sitter på gangen i timevis. De har fått et tilbud om å få en etterforsker til å ringe meg, få en avtale for avhør, og jeg møter med min klient.

Til sykehus

Sjåføren av den andre bilen, en mann seint i tenåra, er sendt til sykehus med ukjent skadeomfang.

Kollisjonen skapte trafikkproblemer på stedet, og lenge var bare venstre felt i østgående retning åpent.

Veien er i 19.30-tida helt åpnet, etter at en redningsbil tok med seg de to ulykkeskjøretøyene.

RING 3: Kollisjonen skjedde på ring 3, i østgående retning. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
RING 3: Kollisjonen skjedde på ring 3, i østgående retning. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer