Etterlyst sokk funnet og fjernet

Den etterlyste Orderud-sokken kan ha befunnet seg ved kårboligen i mer enn ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere vitner skal i mai 2001 - mens hovedforhandlingene i trippeldrapssaken pågikk - ha fortalt politiet at de året før så deler av en sokk i et bjørketre utenfor eiendommen Fjellet som ligger 100 til 200 meter fra kårboligen der de grufulle drapene ble begått.

Politiet tror at denne eiendommen var basen for den eller dem som drepte Kristian Orderud, Marie Orderud og Anne Orderud Paust natt til pinsaften i 1999.

Hindre fotavtrykk

Drapsetterforskerne har også lagt til grunn at et sokkepar ble benyttet til å trekke over gjerningsmannens sko for å forhindre fotavtrykk inne i kårboligen.

Vitnene er, ifølge, VG, sikre på at sokkerestene de observerte var like av utseende som den såkalte Orderud-sokken. Den sokken ble funnet i nærheten av kårboligen.

To vitner skal ha forklart at den «nye» sokken hang på et bjørketre bare ti meter fra veien inn mot Fjellet. Ett av vitnene som bor i området, hevder hun har observert sokken flere ganger, men at hun var veldig i tvil om hva hun skulle gjøre. Kontakte politiet, Per Orderud eller la sokken ligge.

Fjernet

Kvinnen valgte å ikke fortelle politiet om observasjonen av frykt for selv å bli innblandet i saken. Dermed ble ikke denne observasjonen kjent for politiet før i mai i fjor. Det andre vitnet skal imidlertid ha bekreftet kvinnens observasjoner

Da politiet fikk høre om sokken, var restene av den fjernet.

(NTB)

MANGLER ÉN; Det var lenge et mysterium hvor den andre Orderud-sokken var. Nå viser det seg at den kan ha vært rett ved kårboligen i mer enn ett år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer