Etterlyst vitne pågrepet og siktet

Politiet i Stavanger pågrep og siktet fredag ettermiddag en 39 år gammel mann for falsk forklaring i forbindelse med drapet på Hinna tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

39-åringen er identisk med vitnet politiet ønsket å få kontakt med i forbindelse med drapet. Det er også denne mannen som fant den drepte og meldte fra til politiet.

Den pågrepne vil bli avhørt opp mot siktelsen i løpet av fredag kveld og lørdag, opplyser politiavdelingssjef Terje Helland i Rogaland politidistrikt til NTB.

Politiet tror 39-åringen kan ha holdt tilbake sentrale opplysninger.

- Vi mener han ikke har fortalt alt han vet og at han har kommet med direkte gale opplysninger i sin forklaring, sier Helland.

Mannen skal ha oppholdt seg i eller ved åstedet på Hinna i Stavanger en gang mellom klokka 16 og 17 tirsdag da 24 år gamle Morten Johnsen ble drept med minst ett skudd mot hodet.

Politiet gikk ikke ut med etterlysning av 39-åringen, men spanere har vært ute og spurt etter ham i miljøet. I likhet med avdøde og de to som fra før av er siktet i saken, skal han ha tilhørighet i narkotikamiljøet i Stavanger-området.

(NTB)