KIDNAPPET HER: De to jentene ble kidnappet fra Gran frivillighetssentrals lokaler i Brandbu i Oppland i formiddag.
  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KIDNAPPET HER: De to jentene ble kidnappet fra Gran frivillighetssentrals lokaler i Brandbu i Oppland i formiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Etterlyst Volvo stanset på Sollihøgda, men barnesetene var tomme

Politiet etterlyser faren til de to jentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet stanset i ettermiddag en Volvo på Sollighøgda nord for Oslo som er etterlyst i anledning kidnappingen av to jenter i morges. Bilen passet med det etterlyste svenskregistrerte kjøretøyet politiet meldte fra om før i dag.

- Der satt det en mannsperson i førersetet og det var to barneseter i bilen, men ingen barn, sier leder for påtaleenheten i Vestoppland politidistrikt Linn Hilde Fosso til Dagbladet.

Politiet har ikke kommet i kontakt med faren til de to jentene i dag. Både han og de to jentene er nå etterlyst i hele Schengen-området.

Etter det Dagbladet kjenner til har mannen irakisk bakgrunn. Barnas mor sitter nå i avhør.

Føreren av Volvoen og de to mennene som ble pågrepet i en Saab på vei mot Sarpsborg i dag skal ha samme bakgrunn faren. Derfor tror politiet at de likevel kan ha fått tak i riktig bil, selv om barna ikke var tilstede.

Det var i 10.30-tida i dag at to maskerte menn plutselig dukket opp under et planlagt samværsmøte der jentene, moren og en barnevernsansatt var til stede. De brukte angrepsgass og elektrosjokk, og tok med seg barna i en svenskregistrert Saab.

- Det ble brukt elektrosjokkvåpen på en person som hadde litt ubehag etter det. Men personen ble fort tatt hånd om og er ikke skadd, sier Linn Hilde Fosso, påtaleansvarlig ved Vestoppland politidistrikt, til Dagbladet.

Møtet fant sted på Brandbu - et sted ingen av foreldrene er fra, men som ble valgt fordi det er «nøytral grunn». Den ene av foreldrene er fra Østfold politidistrikt, fikk Dagbladet opplyst tidligere i dag.