Etterlyst

Politiet kobler nå Sandaker-drapet til skyteepisoden på Sognsvann. Disse to er etterlyst av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to etterlyste er Arfan Qadeer Bhatti, 27 år gammel og Raymond Gundersen, 29 år gammel. Begge er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette.

Flere personer som befant seg i en grå Mitsubishi Lancer personbil, ble ifølge vitner beskutt av de to etterlyste ved Sognsvann. Politipatruljer som rykket ut til åstedet, så dem også, ifølge politiet.

- Vi tror etterlysningen vil føre til at personer i miljøet til de to etterlyste raskt vil ta kontakt med politiet, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han bekrefter at politiet tror det er en sammenheng mellom skyteepisoden på Sogn og Sandaker-drapet, der en 23 år gammel vietnameser og en 22 år gammel mann av pakistansk opprinnelse ble skutt på åpen gate ved 6.30-tiden tirsdag 3. februar i år. 23-åringen døde og 22-åringen ble hardt skadd.

Gjengangere

Politiet har sterke indikasjoner på at de samme miljøene går igjen i de to sakene.

- Men vi har ikke grunnlag for å si at de to etterlyste har direkte tilknytning til Sandaker-dramaet. Den som skjøt på Sandaker er fortsatt ukjent for politiet, sier Abrahamsen.

Den ene av de to etterlyste, Raymond Gundersen, er ikke tidligere domfelt, men han er kjent av politiet, ifølge Abrahamsen.

Arfan Qadeer Bhatti har derimot en lang kriminell merittliste. Politiet ble først oppmerksom på ham som det yngste medlemmet i den pakistanske gjengen Young Guns. Han var 15 år da han ble tatt for å ha stukket ned en butikkeier. Han ble i 1998 dømt i Høyesterett for å ha skutt en person under torpedooppdrag, og er dømt flere ganger for trusler, grov vold og utpressing.

I et intervju med Dagbladet i august 2002 sa han at han ikke var kriminell lenger:

- Jeg har vært kriminell. Men husk: jeg har aldri tatt uskyldige. De jeg har vært i konflikt med eller har gjort noe med, er folk som sjøl har svin på skogen, sa han i intervjuet.

Har videobilder

Politiet etterlyser også tre personer og føreren av en lys stasjonsvogn som var i området der drapet ble begått på Sandaker 3.februar. Politiet har videoopptak av bilen og personene. Abrahamsen understreker overfor NTB at de etterlyses som vitner.

Politiets video viser blant annet to personer i mørke klær gå i retning åstedet for skytingen.

Politiet har avhørt over 80 vitner i saken, og har ifølge Abrahamsen også annen informasjon som knytter Sandaker-drapet til dramaet ved Sognsvann i Oslo. Han sier mye av politiets etterforskningen har rettet seg mot miljøene til de to som ble skutt i Sandaker. Politiet mener flere i miljøene sitter inne med informasjon, og oppfordret i dag disse personene om å ta kontakt med politiet.

(NTB-Kjell T. Barøy)

ETTERLYST:</B> Arfan Qadeer Bhatti.
ETTERLYST:</B> Raymond Gundersen.