Etterlyst!

Ahmad Chalabi var en av Laura Bushs spesielle gjester til sin manns State of the Union-tale. Nå er han etterlyst i Irak for pengefalsk. Nevøen Salem Chalabi er mistenkt for mord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ahmed Chalabi var i sin ferieresidens i fjellene utenfor Irans hovedstad Teheran da arrestordren på ham i hjemlandet ble kjent. Han sa i går at han reiser tilbake til Irak.

-  Jeg skal reise tilbake til Irak om noen få dager for å imøtegå disse vanvittige og politisk motiverte løgnene, uttalte han til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge arrestordren skal han ha forfalsket dinarer fra Hussein-regimet, for så å veksle de falske sedlene inn i nye, ekte dinarer da sedlene fra Hussein-regimet ble erklært ugyldige.

Mordanklage

Hans nevø, Salem Chalabi (41), er i London der han hardnakket avviser mordanklagene fra kriminaldomstolen i Bagdad. Han vil ikke reise tilbake før han får garantier for at hans liv ikke er i fare.

Salem Chalabi er anklaget for medvirkning til drapet på generaldirektøren i Iraks finansdepartement, Haitem Fadhil, i mai.

Fadhil gransket Chalabi-familiens eiendommer og økonomi i Irak. Salem Chalabi leder tribunalet som fører saken mot Saddam Hussein og hans drabanter.

Yndlinger

Ahmad Chalabi var i opptakten til krigen mot Irak en av det amerikanske forsvarsdepartementets viktigste kilder til argumenter for krig. Han bidro med mange av påstandene om Saddam Husseins lagre av masseødeleggelsesvåpen. Etter krigens slutt, i mai 2003, ble Chalabi og 700 av hans tilhengere fløyet inn til Irak for å hjelpe okkupasjonshæren. I januar i år var Ahmad Chalabi en av førstedamen Laura Bushs spesielt inviterte gjester til president George W. Bushs State of the Union-tale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer