Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyst

Mohammed Akbar (24) ble hentet av maskerte og bevæpnede menn i dag morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet offentliggjorde i ettermiddag bilde av Mohammed Akbar (24), den innsatte som i dag morges ble hentet av bevæpnede menn mens han besøkte sin syke mor på Alnabru i Oslo. To fengselsbetjenter og Akbars fem familiemedlemmer ble bundet og sperret inne på et rom før mennene tok med seg Akbar og stakk fra stedet.

- Det er uvisst om den innsatte skulle løslates eller kidnappes. Alle ble truet med våpen, og det er ingenting som indikerte det ene eller det andre, sa operativ uteleder Grete Løland ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.no fredag ettermiddag.

På en pressekonferanse i ettermiddag opplyser politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politikammer at politiet vet lite om omstendighetene rundt hendelsen.

- Han skulle besøke sin syke mor og ankom boligen 09.45. To maskerte menn kommer inn og frigjør fangen. De to fengselsbetjentene ble satt ut av spill. De ble bundet og stengt inne. Vi er ikke sikre på når dette skjedde, sa Abrahamsen.

Abrahamsen sier det er to muligheter i saken.

- Det var en konflikt i fjor som utløste trusler, som han ble dømt for. Opprinnelig var det drapsforsøk, men han ble dømt for trusler 30. juni i år. Den andre muligheten er at han har tatt seg en luftetur.

Politiet skal nå avhøre de ansatte i fengselet, vitner, og de skal ha en rundspørring.

Politiet velger nå å identifisere den innsatte og håper med det å få inn tips om hvor fangen befinner seg. Han er allerede etterlyst ved grensekontroller, flyplasser, havner og andre utfartsårer i hele Norge. Gjennom Tollvesenet er mannen også etterlyst internasjonalt.

ETTERLYST: Politioverbetjent Finn Abrahamsen viser fram bilde av den etterlyste. MMS-foto: Kamilla Thoresen
ETTERLYST: Politioverbetjent Finn Abrahamsen viser fram bilde av den etterlyste. MMS-foto: Kamilla Thoresen Vis mer
image: Etterlyst
ETTERLYST: Mohammad Akbar.