Etterlyste ambassade­bil på E6: - Har du hørt om GTA?

Flere meldinger om hasardiøs kjøring og ekstreme hastigheter av en Volvo V90 med diplomatskilter på E6, kom inn til politiet i morgentimene torsdag.

E6: Det ble meldt om ekstreme hastigheter fra Volvoen på E6 i Hedmark. Bilen på bildet har ingenting med råkjøringen å gjøre. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
E6: Det ble meldt om ekstreme hastigheter fra Volvoen på E6 i Hedmark. Bilen på bildet har ingenting med råkjøringen å gjøre. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Innlandet politidistrikt melder ved 12.10-tiden torsdag ettermiddag at bilen er funnet i Brumunddal, og at en mann fra Ringsaker i 30-årene er pågrepet og mistenkt i forbindelse med saken. Bilen viste seg å være stjålet fra bilutleie i Oslo, samtidig som den var påsatt stjålne ambassadeskilter.

Innlandet politidistrikt ønsker tips om observasjoner av en svart Volvo V90 med ambassaderegistrering (CD), blått skilt med gul skrift.

Bilen settes i forbindelse med en rekke meldinger om hasardiøs kjøring fra Oslo og nordover. Den ble sett ved E6 Brumunddal-Rudshøgda, melder politiet på Twitter.

Bilen er imidlertid også observert kjørende sørover på E6. Politiet har ikke skiltnummeret på bilen og vet ikke hvilken ambassade den tilhører. De har imidlertid fått inn flere meldinger om hasardiøs kjøring.

Grand Theft Auto

Dagbladet har vært i kontakt med en sjåfør som tipset politiet.

- Har du hørt om Grand Theft Auto? Du kan tenke deg en treåring kjøre der. Jeg har aldri sett maken til kjøring. Jeg holdt på å få den i venstresida, sier mannen til Dagbladet.

Han ble vitne til bilens kjøring litt sør for Rudshøgda på E6 i dag tidlig. På stedet er det dobbel sperrelinje og tofeltsvei. Likevel skal bilen ha kjørt forbi en rekke biler.

- Det er ikke bra. Når jeg ringte politiet fikk jeg beskjed om at det var flere meldinger på bilen, sier sjåføren.

Han sier det bare var flaks at det bilen ikke kolliderte.

Jeg kom meg ut av det. Jeg var på vei hjem etter nattevakt. Den holdt på a kjøre i en lastebil på stedet, sier han.

150 i 60-sone

Dagbladet har ikke nådd Innlandet politidistrikt torsdag morgen.

- Bilen har kjørt gjennom flere politidistrikter. Det har vært en forfølgelse av den lenger sør, men den kom seg vekk. Vi ønsker uansett å finne bilen slik at vi får avdekket hva dette er, sier operasjonsleder Hågen Løvseth i Innlandet politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen sier til NRK at bilen har kjørt opp mot 150 kilometer i timen i 60-sone, foretatt farlige forbikjøringer med flere nestenulykker og gjort seg skyldig i flere andre brudd på veitrafikkloven.

- Vi har ikke fått meldinger om at en slik bli er stjålet. Det kan jo være alt fra at skiltet eller bilen er tatt til at det er de rettmessige eierne som bruker den. Det er ikke blitt meldt om bilen på en stund, så den er kanskje satt igjen et sted, sier Løvseth til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer