Etterlyste mann: Fikk enorm respons - men ikke tips

Nå advarer politiet mot krenkende kommentarer på sosiale medier.

ETTERLYSES: Politiet mottok alt annet enn tips da de la ut dette bilde av den etterlyste 21-åringen. Foto: Gwent Police / Facebook
ETTERLYSES: Politiet mottok alt annet enn tips da de la ut dette bilde av den etterlyste 21-åringen. Foto: Gwent Police / FacebookVis mer

- Har du sett denne mannen? spurte politiet i Sør Wales på Facebook onsdag forrige uke, og delte et bilde av en 21 år gammel mann. Mannen etterlyses etter at han angivelig har brutt betingelsene for løslatelse etter at han slapp ut av fengsel i desember i fjor.

21-åringen ble dømt til tre års fengsel for medvirkning til distribusjon av kokain i 2017, og blir nå tilbakekalt til fengsel.

Facebook-innlegget har trolig fått noe mer uønsket oppmerksomhet enn politiet forventet, med 87 000 kommentarer, 10 000 likerklikk og 15 000 delinger. Flertallet av kommentarene er derimot ikke tips om hvor mannen befinner seg, men nådeløse kommentarer om mannens høye hårfeste.

- Det ser ut som håret hans er på rømmen også, skriver en.

- Han har meldt seg inn, nå venter de bare på at håret hans skal komme, skriver en annen.

- Det koster 14,7 pund å kjøre Uber fra øyenbrynene til hårfestet hans, sier en tredje.

MILJØBOT: Her dumper han kjøleskapet ned skråningen. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Råder til forsiktighet

Lørdag så politiet seg lei av alle kommentarene, og gikk ut med en advarsel om at krenkende innlegg kan være straffbart.

- Vær så snill å husk at trakassering, trusler og misbruk av mennesker på sosiale medier er ulovlig. Vi råder folk å være like forsiktig på sosiale medier, som du ville i alle andre former for kommunikasjon, skriver politiet under innlegget.

- Hvis du sier noe som er grovt krenkende, usømmelig, uanstendig eller av truende karakter, kan du bli etterforsket av politiet, fortsetter de.

Dømt for Facebook-kommentar

I Norge ble en 70 år gammel kvinne i juni dømt til ubetinget fengsel for en kommentar hun skrev på Facebook. Kvinnen omtalte forfatter Sumaya Jirde Ali som «korrupt kakerlakk», og mente at utsagnet var beskyttet av ytringsfriheten, meldte Dagbladet om i slutten av juli.

- Jeg er ikke rasist, men de som kommer til Norge, må oppføre seg skikkelig. Jeg angrer ingenting, sa kvinnen til Bergensavisen da statsadvokaten tok ut tiltale i oktober.

Forsvarer Laila Kjærevik sa i juli at de ville anke dommen til Høyesterett.