Etterlyste Marian Clita (58) pågrepet av Malmö-politiet

Tilstår drapet på norske Vera Vildmyren (42).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||MALMÖ/KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Rumenske Marian Clita (58), som er ettersøkt for det brutale drapet på norske Vera Vildmyren (42), er pågrepet i Malmö. Clita møtte helt uventet opp på politistasjonen og tilsto i 16.30-tida.

Utleveres- Jeg kan bekrefte at det er den etterlyste som er anholdt i Malmö, sier drapssjef Ove Dahl ved politiet i København til Dagbladet.

- Nå går vi i gang med en utleveringsbegjæring. Jeg kan ikke si noe mer om dette akkurat nå, legger han til.

Mannen blir trolig utlevert allerede i morgen, sier svensk politi.

- Sikre på at det er hamDen etterlyste mannen skal ha spasert rolig inn på politihuset. Pågripelsen beskrives som udramatisk, og svensk politi sier det ikke var noe ved hans tilstansd som tilsa at han for kort tid siden har drept.

DREPT: Vera Vildmyren (42) Foto: PRIVAT
DREPT: Vera Vildmyren (42) Foto: PRIVAT Vis mer

- Han kom inn i resepsjonen og hevdet han var den personen dansk politi har etterlyst. Han sa også at han hadde drept en kvinne i Danmark, uten at han spesifiserte hvem, sier Calle Persson ved infoavdelinga i Skåne-politiet til Dagbladet.

På grunnlag av et ID-kort og egne undersøkelser er svensk politi helt sikre på at de har riktig mann.

- Vi er 100 prosent sikre på at det er ham, sier pressetalsmannen.

ETTERLYST: Rumeneren Marian Clita (58). Foto: Politiet
ETTERLYST: Rumeneren Marian Clita (58). Foto: Politiet Vis mer

UtleveresMannen har vært i et kort avhør, men politiet i Sverige vil ikke uttale seg om selve forbrytelsen.

- Det kommer nå til å bli sendt ut en arrestordre fra dansk politi. Den må behandles rettslig, men trolig vil mannen bli utlevert i morgen, ifølge Persson.

Hvorfor han oppsøkte politiet i Sverige når han hadde begått et drap i Danmark har ikke det svenske politiet bragt på det rene. Persson sier de på forhånd ikke hadde noen indikasjoner på at han var i landet.

- HAN KOM PLUTSELIG: Calle Persson ved infoavdelinga i skånepolitiet sier de ikke visste at den etterlyste mannen var i landet, før han plutselig troppet opp i luka i bakgrunnen for å tilstå drap. Foto: HARALD KLUNGTVEIT
- HAN KOM PLUTSELIG: Calle Persson ved infoavdelinga i skånepolitiet sier de ikke visste at den etterlyste mannen var i landet, før han plutselig troppet opp i luka i bakgrunnen for å tilstå drap. Foto: HARALD KLUNGTVEIT Vis mer

- Han dukket plutselig opp. Vi ante ingenting, sier han.

- Har meldt megABC Nyheter, som først meldte om overgivelsen, skriver at de har snakket med den etterlyste over telefon.

- Jeg har meldt meg for politiet i Malmö og har levert fra meg en del dokumenter. Jeg står på utsiden og venter på at politiet skal skaffe en tolk. Jeg snakker flytende rumensk og italiensk, men det gjør ikke politiet, sier mannen som hevder han er Marian Clita på telefon til ABC Nyheter.

MELDTE SEG HER: Clita møtte opp på politistasjonen i Malmö og sa han hadde drept en kvinne i Danmark. Foto: ØISTEIN N. MONSEN/DAGBLADET
MELDTE SEG HER: Clita møtte opp på politistasjonen i Malmö og sa han hadde drept en kvinne i Danmark. Foto: ØISTEIN N. MONSEN/DAGBLADET Vis mer

Politiet i København jakter etterlyste Marian Clita (58) fra Romania. Politiet mener han står bak drapet på den 42 år gamle flyvertinna Vera Vildmyren fra Lunner.

- Drept for en mobil og småpengerPolitiet etterlyste i dag 58-åringen med navn og bilde etter at overvåkingskameraene snappet opp mannen på Radisson-Blu-hotellet i København, der Vildmyren ble drept trolig i 20-tida mandag kveld.

Kvinnen ble funnet i går formiddag av rengjøringspersonalet ved hotellet. Vildmyren skal ha blitt drept med voldsomme slag mot hodet og knivstikk i halsregionen. Hun ble funnet på sitt hotellrom.

Fra hotellrommet manglet hennes mobiltelefon, lommebok og kredittkort.

FANGET PÅ TEIP: Dansk politi gikk i dag ut med overvåkningsmateriale fra hotellet. Foto: Dansk politi
FANGET PÅ TEIP: Dansk politi gikk i dag ut med overvåkningsmateriale fra hotellet. Foto: Dansk politi Vis mer

- Vi kan ikke se andre motiver for dette enn at hun ble drept for en mobiltelefon og småpenger, sier Dahl til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.