Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyste menn avhørt i drapssaken

Meldte seg i går. Status som vitner i drapet på Einar Opsahl (35).

ETTERLYSTE MENN MELDTE SEG: To menn som politiet knytter til det organisert kriminelle miljøet som politiet etterforsker etter drapet på Einar Opsahl, meldte seg for politiet i går. I dag ble de avhørt som vitner før de fikk gå igjen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ETTERLYSTE MENN MELDTE SEG: To menn som politiet knytter til det organisert kriminelle miljøet som politiet etterforsker etter drapet på Einar Opsahl, meldte seg for politiet i går. I dag ble de avhørt som vitner før de fikk gå igjen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer som politiet knytter til det organiserte kriminelle miljøet, som etterforskes etter drapet på Einar Opsahl (35), meldte seg for politiet i går.

- To personer som vi ville ha tak i som vitner meldte seg i går. De ble avhørt i dag, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Volds- og sedelighetsseksjon til Dagbladet.

Personene fikk gå etter vitneavhørene. Rohde ønsker ikke å kommentere hva personene har fortalt eller om de har gitt verdifull informasjon som kan hjelpe politiet til å oppklare det brutale drapet.

Jakter gjengmedlemmer Einar Opsahl (36) ble skutt og drept natt til lørdag i forrige uke. Han ble skutt med ett skudd fra kloss hold. Han skal ha blitt et tilfeldig drapsoffer da han kom i kontakt med føreren av bil han skal ha trodd var en pirattaxisjåfør.

Dagbladet har tidligere skrevet at politiet jakter på to-tre bestemte personer som knyttes til kretsen rundt den kriminelle gjengen Red Dragon.

Personene skal ikke ha vært å se i Oslo i tida etter drapet. Det er uklart om personene avhørte i dag er blant disse,.

Rohde opplyser at ingen har fått endret sin status i drapssaken.

Begraves i morgen Tre personer er siktet i en større narkotika-sak. En av de, en 29 år gammel som regnes som sentral i det aktuelle miljøet, har i tre av fire politiavhør etter at han ble pågrepet natt til tirsdag blitt spurt ut om drapet. Da han og fire andre personer ble pågrepet i en leilighet ved Schous plass i Oslo fant politiet en bag med ti kilo hasj og en revolver.

Mannen nekter straffskyld etter narkotikasiktelsen og for å ha oppbevart våpen ulovlig. Han nekter også for å kjenne til eller ha noe med drapet å gjøre.

I morgen begraves 35 år gamle Einar Opsahl ved Asker kirke.

DREPT: Einar Opsahl (35). FOTO: BENJAMIN A. WARD
DREPT: Einar Opsahl (35). FOTO: BENJAMIN A. WARD Vis mer