Etterretning: - Mislykket forsøk

Tunge kamper fortsetter flere steder langs frontlinjen i Ukraina.

FRONTLINJEN: Ukrainske soldater langs frontlinjen på vei til Bakhmut. Foto: NTB/Ukrainian Armed Forces Press Service via REUTERS
FRONTLINJEN: Ukrainske soldater langs frontlinjen på vei til Bakhmut. Foto: NTB/Ukrainian Armed Forces Press Service via REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den daglige oppdateringen fra britisk etterretning heter det at «tunge kamper fortsetter» flere steder langs fronten i Ukraina.

- Russiske styrker blir sannsynligvis fortsatt beordret til å vende tilbake til offensiven så snart som mulig. Tsjetsjenske styrker har ledet et mislykket forsøk på å ta byen Marivka, nær Donetsk by, hvor frontlinjen har endret seg lite siden 2015, skriver de.

Ukrainske styrker har rykket fram en kilometer ved frontlinjen i Bakhmut det siste døgnet, ifølge Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maliar.

- Styrkene våre har skiftet fra å være på defensiven til å være på offensiven med retning Bakhmut, opplyste Maliar på meldingstjenesten Telegram onsdag formiddag.

Offensiv i Donetsk

Hun hevder ukrainske styrker har avansert fra 200 til 1100 meter ved deler av frontlinjen i løpet av de siste 24 timene. Nyhetsbyrået Reuters har ikke vært i stand til å verifisere påstandene.

Kampene om Bakhmut har vært de lengste og blodigste i krigen i Ukraina. I slutten av mai ble det fra russisk hold meldt at de hadde lyktes, mens ukrainerne framholdt at de stadig kontrollerte deler av byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer