Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trudeau om Iran-styrten:

- Etterretning viser at flyet ble skutt ned

Canadas statsminister mener de har bevis på at flyet i Teheran ble skutt ned.

SKUTT NED: Canadas statsminister Justin Trudeau sa på en pressekonferanse i dag at de sitter på bevis som tyder på at det ukrainske flyet som styrtet utenfor Teheran ble skutt ned av en Iransk bakke til luft-missil. Video: AP Vis mer

Canadas statsminister, Justin Trudeau, sier på en pressekonferanse torsdag kveld at de har bevis på at flyet i Teheran ble skutt ned.

- Mine tanker går til de familiene som har mistet sine. Det som skjedde i går er tragisk. Det har sjokkert Canada, og hele verden, sier Trudeau.

- Nyheten vil komme som et sjokk for familiene som sørger over denne tragedien. Vi har informasjon fra flere kilder, inkludert allierte og egen etterretning, som tilsier at flyet ble skutt ned av et luftvernsystem. Muligens ved et uhell, fortsetter han.

Trudeau uttaler seg bare få timer etter at en Pentagon-kilde hevdet at flyet som styrtet i Iran like etter avgang tirsdag, ble skutt ned av et iransk rakettforsvarssystem ved en feiltakelse.

FLYSTYRT: 176 personer omkom, da et fly på vei fra Iran til Ukraina styrtet like etter avgang. Video: Expressen Vis mer

Statsministeren understreker viktigheten av at saken blir grundig etterforsket.

- Iran har fortalt oss at de vil beholde de svarte boksene i Iran, men de har sagt til ukrainske etterforskere at de vil få tilgang til de svarte boksene, sier statsministeren.

Ifølge kilder til The New York Times har Iran sendt en invitasjon via Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart til den amerikanske havarikommisjonen om at USA vil få delta i etterforskningen av flystyrten.

176 personer omkom

Boeing 737-800-flyet fra Ukraine International Airlines styrtet bare minutter etter avgang fra flyplassen tirsdag. 176 personer mistet livet.

Blant de 176 som omkom i ulykken, var det 82 iranere, 63 kanadiere, ti svensker, fire afghanere, tre briter og minst to ukrainere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media