Trudeau om Iran-styrten:

- Etterretning viser at flyet ble skutt ned

Canadas statsminister mener de har bevis på at flyet i Teheran ble skutt ned.

SKUTT NED: Canadas statsminister Justin Trudeau sa på en pressekonferanse i dag at de sitter på bevis som tyder på at det ukrainske flyet som styrtet utenfor Teheran ble skutt ned av en Iransk bakke til luft-missil. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Canadas statsminister, Justin Trudeau, sier på en pressekonferanse torsdag kveld at de har bevis på at flyet i Teheran ble skutt ned.

- Mine tanker går til de familiene som har mistet sine. Det som skjedde i går er tragisk. Det har sjokkert Canada, og hele verden, sier Trudeau.

- Nyheten vil komme som et sjokk for familiene som sørger over denne tragedien. Vi har informasjon fra flere kilder, inkludert allierte og egen etterretning, som tilsier at flyet ble skutt ned av et luftvernsystem. Muligens ved et uhell, fortsetter han.

Trudeau uttaler seg bare få timer etter at en Pentagon-kilde hevdet at flyet som styrtet i Iran like etter avgang tirsdag, ble skutt ned av et iransk rakettforsvarssystem ved en feiltakelse.

Statsministeren understreker viktigheten av at saken blir grundig etterforsket.

- Iran har fortalt oss at de vil beholde de svarte boksene i Iran, men de har sagt til ukrainske etterforskere at de vil få tilgang til de svarte boksene, sier statsministeren.

Ifølge kilder til The New York Times har Iran sendt en invitasjon via Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart til den amerikanske havarikommisjonen om at USA vil få delta i etterforskningen av flystyrten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer