Etterretningen: - Trolig startet utdrivning

Russiske styrker erstatter Wagner-soldater i den ukrainske byen Bakhmut, ifølge britisk etterretning.

VISER ØDELEGGELSENE: Bakhmut er utbombet etter Russlands angrep mot byen. Foto: Den ukrainske hæren / Reuters
VISER ØDELEGGELSENE: Bakhmut er utbombet etter Russlands angrep mot byen. Foto: Den ukrainske hæren / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har de siste dagene blitt meldt fra både ukrainsk og russisk hold at Jevgenij Prigozjin leiesoldatgruppe Wagner har begynt å trekke seg ut av den ukrainske byen Bakhmut.

Uttrekningen vil ifølge Prigozjin vare fram til 1. juni.

- Rotasjonen av Wagner-soldater vil sannsynligvis fortsette i kontrollerte former for å forhindre kollaps i lommene rundt Bakhmut, skriver britisk etterretning i sin daglige oppdatering lørdag.

Etterretningen mener også at Wagner, på tross av konflikten med det russiske forsvarsdepartementet, fortsatt vil bli brukt i Russlands andre operasjoner i Donbas-regionen i Ukraina.

Russlands militærbloggere har en klar beskjed etter at Russland kunngjorde at slaget om Bakhmut var over. Video: NTB, AP, Telegram, ISW. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Styrker fra Folkerepublikken Donetsk (DNR), som er innlemmet i det russiske forsvaret, har ifølge etterretningen sannsynligvis ankommet Bakhmut og startet en prosess med å drive ut fienden.

De er også overbevist om at Russland er i ferd med å styrke Bakhmuts flanker.

Kampene om Bakhmut har vært de lengste og blodigste i krigen i Ukraina. Russerne har i nesten ti måneder, siden i fjor sommer, forsøkt å ta byen, som mange eksperter mener ikke har en stor strategisk verdi, skriver NTB.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer