Etterretningskilde: - Ingen bevis mot nordmannen

Saken om den norske konvertitten som skal ha fått opplæring på en al-Qaida-drevet leir i Jemen, er sterkt overdrevet, hevder etterretningskilde.

- INGEN BEVIS: En etterretninskilde sier til Tv2 at saken om den norske konvertitten er sterkt overdrevet. Foto: Privat
- INGEN BEVIS: En etterretninskilde sier til Tv2 at saken om den norske konvertitten er sterkt overdrevet. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke lagt fram bevis som underbygger påstanden mot nordmannen, sier en kilde i Jemens etterretningstjeneste til TV 2.

Det var nyhetsbyrået AP som 25. juni meldte at en nordmann skal ha fått terrortrening. Nyhetsbyrået siterte anonyme vestlige etterretningskilder.

Overvåket Den jemenittiske etterretningskilden sier at nordmannen rutinemessig har vært overvåket helt siden han kom til landet for tre år siden.

- Vi vet at i den perioden nordmannen studerte arabisk, hadde han kontakt med mange radikale muslimer. Han ble godt kjent med dem, sier etterretningsagenten, som ikke vil la seg navngi.

En annen etterretningskilde støtter oppfatningen om at saken er overdrevet.

- Blåst opp - Vi har ingen beviser for at han har vært involvert i terroroperasjoner i Jemen, eller kjempet sammen med al-Qaida. Det er ingen beviser for at nordmannen planlegger å angripe et vestlig mål. Vi anser ham ikke som noen trussel, og etterretningsinformasjonen fra utlandet er overdrevet, opplyser denne kilden.

Også politikeren Mohammed Abulahoum mener saken er blitt blåst opp i mediene.

- Frem til nå har vi ikke sett noen ordentlige beviser som kan bekrefte historien om nordmannen. Jeg har ikke fått god informasjon fra noen andre kilder om dette, så jeg tror hele denne historien om nordmannen er blåst ut av alle proporsjoner, sier Abulahoum.

(NTB)