Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterretningskomité i USA sa ja til å offentliggjøre notat 

Etterretningskomiteen i Representantenes hus har sagt ja til å offentliggjøre demokratenes notat om FBIs overvåking av en tidligere Trump-rådgiver. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For at notatet skal offentliggjøres, må avgjørelsen også godkjennes av president Donald Trump. Han har fem dager på seg til å komme til en beslutning.

Etterretningskomiteens avgjørelse kommer etter at et omstridt dokument om FBIs Russland-etterforskning ble offentliggjort fredag.

Dokumentet ble gjort tilgjengelig for allmennheten kort tid etter at det ble nedgradert av Trump. Presidenten gjorde dette på tross av at FBI og det amerikanske justisdepartementet var sterkt imot offentliggjøringen. Det var også demokratene i Representantenes hus.

Notatet som ble frigitt, inneholder påstander om maktmisbruk fra FBIs side. Det er skrevet av staben til republikaneren Devin Nunes, som leder etterretningskomiteen.

Demokratenes notat tar sikte på å tilbakevise påstandene om at FBI og justisdepartementet har misbrukt sine posisjoner.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!