Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterretningskomité: Ingen tegn til Trump-avlytting

Venter fortsatt på bevis som kan underbygge Trumps påstand. 

- INGEN INDIKASJONER: - Basert på den informasjonen vi har tilgjengelig, ser vi ingen indikasjoner på at Trump Tower var gjenstand for overvåking, heter det i en uttalelse fra etterretningskomitéen i Sentatet. Foto: AP / NTB Scanpix
- INGEN INDIKASJONER: - Basert på den informasjonen vi har tilgjengelig, ser vi ingen indikasjoner på at Trump Tower var gjenstand for overvåking, heter det i en uttalelse fra etterretningskomitéen i Sentatet. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senatets etterretningskomité sier det ikke er noe som tyder på at Trump Tower ble avlyttet verken før eller etter presidentvalget.

- Basert på den informasjonen vi har tilgjengelig, ser vi ingen indikasjoner på at Trump Tower var gjenstand for overvåking fra noe element i USAs regjering, verken før eller etter valgdagen i 2016, heter det i en felles uttalelse fra komitéleder Richard Burr og medlem Mark Warner torsdag, ifølge CNN.

Dagen før opplyste også etterretningskomiteen i Representantenes hus at den fortsatt venter på bevis som kan underbygge Trumps påstand.

Opp til høring

På tross av mangel på dokumentasjon har Trump ikke villet ta avstand fra Twitter-meldingen der han tidligere i mars anklaget Obama-administrasjonen for å avlytte ham under valgkampen.

Anklagene utløste en gransking i Kongressen, og etterretningskomiteene i begge kamre undersøker saken. Både 20. og 28. mars skal saken opp til høring på Capitol Hill.

Blant dem som er innkalt for å svare på spørsmål fra de folkevalgte, er FBI-sjef James Comey og lederen for etterretningsorganisasjonen NSA.

For at en president skal kunne iverksette en avlytting, må det foreligge en hemmelig rettsordre. Noen slik ordre fantes ikke, har USAs daværende nasjonale etterretningssjef, James Clapper, påpekt.

Trump står fast

Torsdag gjentok Trumps talsmann at presidenten står fast på meldingen han sendte.

- Jeg mener at presidenten har vært svært klar når han snakket om dette. Da han snakket om det i går kveld, snakket om avlytting, så mente han overvåking, sa Spicer.

Han leste også flere nyhetsmeldinger fra ulike medier der det antydes at Trump Tower kan ha blitt avlyttet, og han ba journalistene vente på konklusjonene i den formelle granskningen.

Trump selv forsvarte påstandene i et intervju med Fox News onsdag, der han sa at ordet avlytting kan romme både «overvåking og mange andre ting».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media