- Etterskjelvene like farlige

Jordskjelvfaren i Tyrkia er ikke over. Seismologer mener at etterskjelvene kan bli like farlige som det som til nå har tatt livet av over 3000 mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letemannskaper kjemper en desperat kamp for å redde de flere tusen mennenneskene som ligger inneklemt i ruinene etter gigant-jordskjelvet som rystet Tyrkia i går natt. Men faren er ikke nødvendigvis over ennå. Etterskjelvene kan bli like farlige som hovedskjelvet, og kan holde på i flere uker. Ronald Arvidsson er doktor i seismologi ved universitetet i Uddevalla, og frykter at rystelsene kan fortsette i Tyrkia.

Advarer mot etterskjelv

- Etter såpass store jordskjelv kan man generelt forvente etterskjelv, sier Arvidsson til Aftonbladet. Han mener at etterskjelvene kan bli like farlige som gårsdagens.

- I dette tilfellet kan etterskjelvene bli minst like farlige siden en mengde bygninger er rast sammen, hevder Arvidsson.

Arvidsson tror at etterskjelvene kan holde på i flere uker. Han advarer folk mot å reise til Istanbul-området akkurat nå.

- Det er stor risiko for etterskjelv i Istanbul-området. Men det er ingen større fare forbundet med å reise til det sørlige Tyrkia eller Hellas, mener seismologen.