- Etterslep på vedlikehold på over 22 milliarder

Riks- og fylkeskommunale veier har et etterslep når det gjelder vedlikehold på over 22 milliarder kroner, ifølge Kommunenes Sentralforbund (KS).

HEMSEDALSFJELLET I FJOR VINTER: Ifølge Kommunenes Sentralforbund tregs det 22 milliarder for å komme ajour med det manglende vedlikeholdet av norske veier.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
HEMSEDALSFJELLET I FJOR VINTER: Ifølge Kommunenes Sentralforbund tregs det 22 milliarder for å komme ajour med det manglende vedlikeholdet av norske veier. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riks- og fylkeskommunale veier har et etterslep når det gjelder vedlikehold på over 22 milliarder kroner, ifølge Kommunenes Sentralforbund (KS).

Multiconsult og Analyse & Strategi anslår i en delrapport til KS at vedlikeholdsetterslepet på de fylkeskommunale beløper seg til 12,1 milliarder kroner, og riksveier til vel 10,2 milliarder kroner.

Fylkeskommunene overtar store deler av riksveinettet 1. januar 2010, og det er bakgrunnen for at KS har ønsket å beregne vedlikeholdsetterslepet.

17.000 av landets riksveistrekninger blir overført til fylkene, slik at fylkesveinettet fra årsskiftet 2009-2010 blir på vel 44.000 kilometer mot dagens 27.000 kilometer.

Vedlikeholdsetterslepet er størst i Hordaland, Telemark, Nordland og Troms, mens det er lavest i Vestfold, Finnmark og Vest-Agder. Hordaland har også det største vedlikeholdsetterslepet på sine fylkesveier.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer