Ettersøkt etter villmanns-skyting

Etter flere dagers resultatløs leting, etterlyser politiet nå to navngitte menn. De er ettersøkt for drapsforsøk etter gjengskytinga i Oslo sentrum på tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt fem personer er ettersøkt etter at tre personer åpnet ild midt i rushtrafikken i Oslo sentrum mot BMW-en til Arbab Arfat (21) og hans 17-årige kamerat. Iført hvite hansker pepret en av attentatmennene bilen med kuler. En mann ble truffet i låret, men kom fra episoden uten alvorlige skader.

Følgende fem er etterlyst:

  • Syed Qamar Abbas (20)
  • Shabaz Ahmed Dad (19)
  • Mann (20) av pakistansk opprinnelse
  • Mann (22) av pakistansk opprinnelse
  • Mann (20) av pakistansk opprinnelse

Politiet ber folk kontakte voldsavsnittet på dagtid på telefon 22 66 94 30, eller kriminalvakta på kveldstid på telefon 22 66 99 66.

- Det er bare flaks at ingen ble drept, sa førstebetjent Kai Iversen etter skudd-dramaet.

Politiet har lovet gjengene krig.

- Vi planlegger å beslaglegge de raske og kostbare bilene som disse gjengmedlemmene kjører rundt i. Disse bilene er leaset, men det vil vi ikke ta hensyn til, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Han stiller seg uforstående hvis det viser seg at leasingselskapene ikke vet hvem de leier disse bilene ut til hele tiden.

- Selskapene må forstå at dette er kriminelle personer, sier Abrahamsen til TV2.

Politiet har tidligere beslaglagt privatbilene til folk i A- og B-gjengen fordi de ikke har kunnet bevise at bilene er kjøpt med lovlig tjente penger.

ETTERSØKT: Shabaz Ahmed Dad (19)
ETTERSØKT: Syed Qamar Abbas