OPERERT :  Mannen som forsøkte å avverge et ran i Brugata i natt, ble stukket ned. I natt ble mannen operert, tilstanden skal ikke være livstruende. Foto: Vegard M. Aas
OPERERT : Mannen som forsøkte å avverge et ran i Brugata i natt, ble stukket ned. I natt ble mannen operert, tilstanden skal ikke være livstruende. Foto: Vegard M. AasVis mer

Ettersøkt for drapsforsøk meldte seg i formiddag

Stakk ned mann som gikk i mellom under ransforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 24-åringen som har vørt etterlyst for drapsforsøk ved knivstikking i Brugata i Oslo natt til søndag har meldt seg. Han meldte seg ved Grønland politistasjon ca. klokka 11 i formiddag, skriver politiet i en pressemelding.

Offeret prøvde å forhindre ranet To menn av somalisk opprinnelse forsøkte å rane en annen mann av afrikansk opprinnelse.

- Så vidt vi forstår har det vært et ransforsøk. To menn forsøkte å rane en mann, en fjerdemann forsøkte å forhindre ranet. Denne fjerdemann ble stukket ned med et stikkvåpen, opplyste vaktleder Ole-Petter Jacobsen ved kriminalvakta ved Oslo politidistrikt til Dagbladet søndag morgen.

De to pågrepne i saken vil bli vurdert framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Har gitt en kort forklaring 24-åringen vil bli avhørt i ettermiddag.

- Han har gitt en kort forklaring i dag, han vil få anledning til å forklare seg ytterligere i ettermiddag/kveld. Da vil han få anledning til å gi sin versjon, sier politiadvokat Sturla Henriksbø til Dagbladet. 

Fornærmede i saken er fortsatt under behandling ved Oslo Universitetssykehus.
 
- Vi kommer til å ta en forklaring fra ham, når det er tilrådelig. Han er våken og stabil, sier Henriksbø.

Politiet er fremdeles interessert i kontakt med vitner om kan ha opplysninger om knivstikkingen eller de involverte i saken.

Oslo politidistrikts tipstelefon: 22669966.