Ettersøkt for rasist-drapet

Broren til Premier League-stjernen Joey Barton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I helga ble Storbritannia rystet av det brutale øksedrapet på en mørkhudet 18-åring i Liverpool.

Anthony Walker sto på en bussholdeplass sammen med kjæresten og fetteren sin da han fikk rasistiske tilrop fra en gjeng. Vennene valgte å forlate holdeplassen, men gjengen fulgte etter. Ved inngangen til en park ble Anthony hugd i hjel med øks.

Ber broren melde seg

Nå har politiet offentliggjort at de leter etter broren til Manchester City-spilleren Joey Barton i forbindelse med drapssaken, skriver The Sun.

Joey Barton valgte i dag å stå frem på tv og be broren om å melde seg til politiet.

- Michael, hvis du har noe informasjon så må du si det til politiet. Du må gjøre dette for familien Walker, så de kan få sørge over Anthony, og du må gjøre det fordi du vet at det er riktig, sa fotballspilleren i appellen til sin bror.

- Det forferdelige drapet på Anthony Walker har fått landet til å føle seg sykt. De som er ansvarlige for dødsfallet til en vennlig, omsorgsfull ung mann må stilles til ansvar. Min oppriktige medfølelse går til Anthonys familie, sa Barton i appellen som ble sendt på britisk tv.

Har forlatt landet

SORG: Gee Walker gråter etter at sønnen hennes ble drept. I går besøkte hun stedet der det brutale drapet skjedde. Foto: SCANPIX
SORG: Gee Walker gråter etter at sønnen hennes ble drept. I går besøkte hun stedet der det brutale drapet skjedde. Foto: SCANPIX Vis mer

Michael Barton er 18 år gammel og arbeidsledig, og politiet tror han kan ha forlatt landet etter drapet og muligens gjemmer seg i Amsterdam sammen med kameraten Paul Taylor (20).

De to guttene bor i Huyton i Liverpool, i nærheten av stedet der Anthony ble myrdet, og begge settes i forbindelse med drapet.

- Vi tror de kan være behjelpelige i en pågående etterforskning, sier politiets talsmann.

To menn på 26 og 29 år ble arrestert i går, mistenkt for å ha deltatt i drapet på Anthony. To gutter på 17 og 18 avhøres også av politiet.

Tok med vaskemaskin

I leiligheten der Michael Barton bor sammen med moren og tvillingbroren sin var det ingen som åpnet i går.

Politiet var på stedet og bar med seg bager med klær. Vaskemaskina ble også båret bort av teknikere.

Barton beskrives av venner som en fornuftig fyr som var glad i familien og likte å fiske. Han ble utvist fra skolen som 15-åring. I følge venner skrøt han aldri av at storebroren Joey var en kjent fotballspiller.

Joey Barton har vært i mediene en rekke ganger på grunn av bråk. I mai ble han sendt hjem fra Citys treningsleir i Thailand og måtte betale 1,4 millioner kroner i bot for dårlig oppførsel. I klubbens juleselskap i fjor stakk han en sigar i øyet på lagkameraten Jamie Tandy.

DREPT: Gjerningsmennene hogg øksa i hodet på Anthony før de stakk. 18-åringen døde på stedet.
LETER ETTER LILLEBROR:</B> Joey Barton er fotballspiller for Manchester City. Nå kobles lillebroren til rasistdrapet.