Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ettersøkt iraker tatt av USA

Iraks tidligere stabssjef Ibrahim Ahmad Abd al-Sattar Muhammad er arrestert av amerikanske soldater, ifølge en anonym amerikansk militærkilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al-Sattar Muhammad er nummer elleve på USAs liste over de 55 mest ettersøkte irakerne.

- Vi har ham i vår varetekt, sier den anonyme tjenestemannen.

Al-Sattar Muhammad var tidligere stabssjef i administrasjonen til den nå styrtede irakiske presidenten Saddam Hussein.

Også den kjente irakiske forskeren Rihab Taha er arrestert av amerikanske styrker, opplyser den amerikanske sentralkommandoen. Taha skal ha ledet Iraks program for utvikling av biologiske våpen, og hun er nå under de amerikanske styrkenes kontroll, ifølge en uttalelse fra sentralkommandoen i Washington.

Taha skal ha vært lederen for Iraks program for utvikling av biologiske våpen, blant annet miltbrannbakterier, under Saddam Hussein. Hun er også gift med den tidligere oljeministeren Amir Muhammed Rasheed, som allerede sitter i amerikanernes varetekt. Taha står ikke på listen over de 55 mest ettersøkte irakerne.

Det betyr at 20 av de 55 mest ettersøkte irakerne nå sitter i amerikanernes varetekt, mens ytterligere tre er drept, ifølge amerikanske militærkilder.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media