Ettersøkt islamist tatt i Saudi-Arabia

Saudiarabiske sikkerhetsstyrker arresterte torsdag kveld en mann som er blant de øverste på landets liste over ettersøkte, islamistiske ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faris al-Zahrani ble arrestert i et fjellendt område sør i landet torsdag kveld, ifølge myndighetene.

Saudiarabiske myndigheter kjemper for tiden en hard kamp mot islamistiske grupper med forbindelser til terrornettverket al-Qaida, og al-Zahrani er «en av lederne for opprøret», ifølge innenriksdepartementet.

Mannen skal ikke ha motsatt seg arrestasjonen, opplyser en kilde i sikkerhetsstyrkene til Reuters.

Al-Zahrani figurerte høyt på listen over 26 ettersøkte, islamistiske ledere. Tolv andre er fortsatt på frifot, mens resten enten er drept i sammenstøt med sikkerhetsstyrker eller har overgitt seg.

Al-Zahrani er en av tre muslimske prester på listen, og han skal ha hatt en ledende rolle i den lokale organisasjonen etter at saudiarabiske sikkerhetsstyrker drepte lederen Abdulaziz al-Muqrin i juni.

Islamister med forbindelser til Osama bin Laden har de siste 15 månedene gjennomført en rekke selvmordsangrep og andre angrep for å destabilisere kongedømmet og derved drive vestlige borgere og selskaper bort fra stedet hvor islam ble etablert.

Omkring 90 politimenn og sivile, blant dem mange utlendinger, er drept i angrepene, som har vært rettet mot statlige institusjoner, oljeindustri og utenlandske statsborgere med tilhold i landet.

(NTB)