SAMMENLIKNET FINGERAVTRYKKENE: Det indonesiske politisjefen Bambang Hendarso Danuri viser fram fingeravtrykk som bevis på at den fryktede islamistlederen Noordin Mohammad Top ble drept i torsdagens sammenstøtt med militære styrker. Top antas å være hjernen bak en rekke dødelige terrorangrep og har vært på flukt fra myndighetene de siste ni årene.   Foto: AP PHOTO/SCANPIX
SAMMENLIKNET FINGERAVTRYKKENE: Det indonesiske politisjefen Bambang Hendarso Danuri viser fram fingeravtrykk som bevis på at den fryktede islamistlederen Noordin Mohammad Top ble drept i torsdagens sammenstøtt med militære styrker. Top antas å være hjernen bak en rekke dødelige terrorangrep og har vært på flukt fra myndighetene de siste ni årene. Foto: AP PHOTO/SCANPIXVis mer

Ettersøkt islamistleder drept i Indonesia

Identifisert ved hjelp av DNA-prøver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det var Indonesias mest ettersøkte islamistleder som ble drept i et sammenstøt på øya Java natt til torsdag, viser DNA-prøver.

Politiet brukte først fingeravtrykk til å identifisere Noordin Mohammad Top.

DNA-prøver konstaterer nå at det var den ettersøkte islamistlederen som ble drept i et politiraid i provinsen sentral-Java.

Til sammen skal fire mennesker ha mistet livet da politiet stormet et hus i en landsby natt til torsdag.

Top har vært anklaget for å være hjernen bak en rekke selvmordsangrep siden 2003.

Blant angrepene han skal ha stått bak er aksjonene mot to luksushoteller i hovedstaden Jakarta i juli, der ni mennesker ble drept og mer enn 50 ble skadd.

Indonesiske myndigheter har opplevd sterkt press for å fange Top før et planlagt besøk av USAs president Barack Obama i november. (NTB)