ARRESTERT: Den ettersøkte mannen (21) ble arrestert på politistasjonen, hvor han møtte frivillig opp etter at han tapte «veddemålet» han innledet med politiet. Foto: Redford Township Police Department / Facebook
ARRESTERT: Den ettersøkte mannen (21) ble arrestert på politistasjonen, hvor han møtte frivillig opp etter at han tapte «veddemålet» han innledet med politiet. Foto: Redford Township Police Department / FacebookVis mer

Ettersøkt mann (21) tapte veddemål med politiet og møtte opp med donuts

Mannen lovet så mangt om politiets innlegg ble delt på Facebook tusen ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 21 år gammel mann fra Michigan, USA, var ettersøkt for overfall og kjøring i beruset tilstand. Et veddemål med politiet, over Facebook, resulterte i at han meldte seg frivillig inn til politiet.

Politibetjent Jennifer Mansfield forteller at avdelingen vanligvis ikke bruker Facebook som et verktøy for å fange kriminelle, men de er åpne for ideen om det gir resultater.

Hun sier til BBC Newsbeat at politiavdelingen er veldig aktiv på sosiale medier, og at den ettersøkte mannen også var aktiv på politiets Facebook-side. Mansfield beskriver ham rett og slett som en plage.

Lovet donuts
Under utvekslingene på Facebook brukte den ettersøkte mannen et alias - «Champagne Torino», men politiet innså fort hvem dette egentlig var. Så politiet publiserte et mugshot av mannen og etterlyste ham på Facebook.

Slik ble «veddemålet» innledet. Den unge mannen utfordret politiet: «Hvis deres neste innlegg blir delt tusen ganger skal jeg melde meg selv inn og ta med et dusin donuts. Det er et løfte.»

Han lovet også å rydde søppel rundt de offentlige skolene i området.

Den unge mannen holdt det han lovet, og kom frivillig ned på politistasjonen med donuts (og en bagel) til politibetjentene. Foto: Redford Township Police Department / Facebook
Den unge mannen holdt det han lovet, og kom frivillig ned på politistasjonen med donuts (og en bagel) til politibetjentene. Foto: Redford Township Police Department / Facebook Vis mer

Tapte veddemålet
Selv om Redford Township Police Department ikke kunne være sikre på at han faktisk ville dukke opp, tok de ham på ordet.

«... og han vil gi oss et dusin donuts. Donuts!!!! Han lovet oss donuts! Dere vet hvor mye vi elsker donuts,» skrev politiet på Facebook da de aksepterte utfordringen.

Mansfield forteller at lokalsamfunnet så ut til å like denne utfordringen.

- Jeg tror det var vellykket fordi vi tok det hele med et snev humor, sier hun.

Politiet nådde målet på under en time, og i skrivende stund har innlegget blitt delt nesten 4500 ganger.

Og rett skal være rett, 17. oktober dukket den ettersøkte mannen opp på politistasjonen, med donuts til politibetjentene.