Ettersøkt pågrepet av politiet

Politiet pågrepe i går kveld en 22 år gammel mann, som var ettersøkt i forbindelse med drapsforsøket på en 33 år gammel mann ved Ankertorget i Oslo torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen ble pågrepet da han meldte seg for en politipatrulje klokken 21.35 i går kveld. Han fortalte at han hadde opplysninger om drapsforsøket, men han var ikke selv klar over at han var ettersøkt i forbindelse med saken, opplyser politiførstebetjent Anne-Karin Hannevold til Dagbladet :på nettet.

Flere pågripelser

Politiet etterlyste 22-åringen fordi det var han som sto som leietager av bilen som ble brukt i forbindelse med skyteepisoden.

- Vi har tatt ut en foreløpig siktelse mot mannen i forbindelse med saken, men den kan bli endret, opplyser Hannevold.

22-åringen vil i ettermiddag snakke med sin forsvarer Tor Erling Staff, før han blir avhørt videre.

Personen som skjøt er fortsatt ukjent for politiet, men Hannevold regner med at han vil bli pågrepet.

Avhørt på sykehus

33-åringen som ble skutt i maveregionen er operert, og ligger på Ullevål sykehus. Tilstandens hans er stabil, og han er ved bevissthet. Politiet besøkte fornærmede i går, og vil i dagene som kommer avhøre ham ytterligere. Han skal være samarbeidsvillig, men han har foreløpig ikke fortalt politiet hvem det var som skjøt.

Ut fra vitneopplysninger mener politiet at fornærmede og gjerningsmannnen kjenner hverandre.

LETER:</B> En politimann forsøker å finne tekniske spor som kan lede etterforskerne til gjerningsmannen, som skjøt en 33-åring i Oslo torsdag.