Ettersøkt pedofil knyttes til døde barn i Spania

Samboeren til en britisk kvinne som er fengslet i Spania, der de to barna hennes ble funnet døde på et hotell denne uka, er en ettersøkt pedofil som lenge har vært på rømmen fra britisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Britisk politi bekrefter at 45 år gamle Martin Smith ble pågrepet i Barcelona 7. mai, etter anklager om voldtekt av mindreårige.

Tirsdag ble Smith utlevert til Storbritannia, der han ble framstilt for varetektsfengsling, siktet for 13 tilfeller av seksuelle overgrep, melder det britiske nyhetsbyrået Press Association.

- Kvalt med plastposer

Politiet på det spanske feriestedet Lloret de Mar nord for Barcelona pågrep tirsdag en britisk kvinne på et hotell. De to barna hennes, en fem år gammel jente og en elleve måneder gammel gutt, ble funnet døde.

Ifølge Sky News var det kvinnen selv som tilkalte politiet og ambulanse, og kilder i Spania opplyser til fjernsynsstasjonen at hun i avhør har tilstått å ha drept barna med plastposer.

Motivet for drapene skal være at hun fryktet at myndighetene ville ta barna fra henne etter pågripelsen av Smith.

Mest ettersøkte

Martin Smith flyktet fra Storbritannia i 2008, etter å ha blitt siktet for voldtekt og overgrep mot flere mindreårige jenter i årene 1995 til 2005.

Smith har lenge vært å finne på listen over Storbritannias mest ettersøkte og skal ha skjult seg i Spania.

Ifølge Sky News er han er far begge de to barna som ble funnet døde, som også bar hans etternavn.

(NTB)