Ettersøkt terrorist fra Larvik tidligere frikjent for drap

Nordmannen (23) som etterforskes for å ha vært med på Westgate-terroren, er tidligere frikjent for et brutalt drap.

TO NORDMENN:  To menn med tilknytning til Norge er sentrale i etterforskningen etter terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi. Den ene - en 23-åring fra Larvik er tidligere frifunnet for drap, den andre er bombemakeren  Ikrimah al-Muhajir som var bosatt i et asylkmottak i Moelven. Foto: Feisal Omar / Reuters
TO NORDMENN: To menn med tilknytning til Norge er sentrale i etterforskningen etter terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi. Den ene - en 23-åring fra Larvik er tidligere frifunnet for drap, den andre er bombemakeren Ikrimah al-Muhajir som var bosatt i et asylkmottak i Moelven. Foto: Feisal Omar / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NAIROBI (Dagbladet): To menn med norske reisedokumenter - bombemakeren Ikrimah al-Muhajir (28) som i en periode bodde på et asylmottak i Moelven på Hedmarken, og den 23 år gammel mann som i mange år var bosatt i Larvik - er sentrale i etterforskningen av terrorangrepet mot det eksklusive kjøpesenteret Westgate i Nairobi.

Kenyansk og norsk politi er sikre på at 23-åringen hadde en aktiv rolle, da terrorister drepte minst 67 uskyldige i det israeleide kjøpesenteret i utkanten av Nairobi.

Reiste «hjem» Dagbladet får bekreftet at den nå 23 år gamle norske statsborgeren av somalisk opprinnelse kom til Norge som flyktning. I flere år var han bosatt i Vestfold-byen Larvik, før han valgte å reise «hjem» til Mogadishu.

I fjor ble han sammen med en annen beryktet jihadist fra Al-Shabaab arrestert i hovedstaden i Somalia, og tiltalt for et brutalt drap.

De to ble anklaget for på oppdrag av Al-Shabaab å ha skutt ned og regelrett likvidert en mann på åpen gate. Vitner bekreftet at flere deltok i likvideringen.

Frikjent Til stor overraskelse ble to menn - den 23 år gamle nordmannen, og en fryktet Al-Shabaab-jihadist - pågrepet og stilt for retten. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer