Ettersøkt terrorist fra Larvik tidligere frikjent for drap

Nordmannen (23) som etterforskes for å ha vært med på Westgate-terroren, er tidligere frikjent for et brutalt drap.

TO NORDMENN:  To menn med tilknytning til Norge er sentrale i etterforskningen etter terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi. Den ene - en 23-åring fra Larvik er tidligere frifunnet for drap, den andre er bombemakeren  Ikrimah al-Muhajir som var bosatt i et asylkmottak i Moelven. Foto: Feisal Omar / Reuters
TO NORDMENN: To menn med tilknytning til Norge er sentrale i etterforskningen etter terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi. Den ene - en 23-åring fra Larvik er tidligere frifunnet for drap, den andre er bombemakeren Ikrimah al-Muhajir som var bosatt i et asylkmottak i Moelven. Foto: Feisal Omar / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NAIROBI (Dagbladet): To menn med norske reisedokumenter - bombemakeren Ikrimah al-Muhajir (28) som i en periode bodde på et asylmottak i Moelven på Hedmarken, og den 23 år gammel mann som i mange år var bosatt i Larvik - er sentrale i etterforskningen av terrorangrepet mot det eksklusive kjøpesenteret Westgate i Nairobi.

Kenyansk og norsk politi er sikre på at 23-åringen hadde en aktiv rolle, da terrorister drepte minst 67 uskyldige i det israeleide kjøpesenteret i utkanten av Nairobi.

Reiste «hjem» Dagbladet får bekreftet at den nå 23 år gamle norske statsborgeren av somalisk opprinnelse kom til Norge som flyktning. I flere år var han bosatt i Vestfold-byen Larvik, før han valgte å reise «hjem» til Mogadishu.

I fjor ble han sammen med en annen beryktet jihadist fra Al-Shabaab arrestert i hovedstaden i Somalia, og tiltalt for et brutalt drap.

De to ble anklaget for på oppdrag av Al-Shabaab å ha skutt ned og regelrett likvidert en mann på åpen gate. Vitner bekreftet at flere deltok i likvideringen.

Frikjent Til stor overraskelse ble to menn - den 23 år gamle nordmannen, og en fryktet Al-Shabaab-jihadist - pågrepet og stilt for retten. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.