Ettersøkt

Tommy Suharto, sønn av Indonesias ekspresident, er ettersøkt for drapet på en høyesterettsdommer. Politiet tror han har gått under jorda med løsskjegg. Suharto-familien har fått tre dager på å utlevere sønnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Jakarta mener playboyen Tommy Suharto er hovedmannen bak drapet på dommeren Syafiuddin Kartasasmita den 26. juli i år. Drapet skal ha vært en hevnaksjon for at dommeren dømte den tidligere playboyen til 18 måneders fengsel for korrupsjon for to år siden.

Politiet tror Suhartos yngste sønn har gått under jorda - med falske id-papirer og løsskjegg. Tusenvis av løpesedler ble i går kastet ut over Jakarta by fra helikoptre. På løpeseddelen var Tommy Suharto avbildet under tittelen «Wanted».

Tommy Suharto skal ha tatt kallenavnet «Ibrahim».

På rømmen

Tommy, som egentlig heter Hutomo Mandala Putera, har vært på rømmen siden november i fjor. Etter dommerdrapet for nær to uker siden har politiet intensivert jakten på ham. I går arresterte politiet to menn i forbindelse med drapet.

- De mistenkte sier at Tommy ga drapsordren. De sier også at han ga dem 90000 kroner og våpen for å utføre drapet, sier Jakarta-politiets talsmann, Anton Bahrul Alam, ifølge BBC.

Politiet mistenker også Tommy Suharto for en rekke bombe- og skyteangrep i Jakarta.

- Vi ber Tommy Suharto og hans familie om at han skal overgi seg i løpet av tre dager. Vi har konkludert med at Tommy Suharto står bak drapet på dommeren, forteller politisjefen i Jakarta, Sofyan Yacob.

Piker, golf og biler

Tommy Suharto er ekspresidentens yngste sønn, og en av Indonesias rikeste menn. Også etter at faren ble tvunget ut av presidentembetet har han oppført seg som om han sto over loven. I likhet med andre medlemmer av Suhartos nære familie, svigerfamilie, nære medarbeidere og ledende offiserer i Indonesia, skaffet Tommy seg en eventyrlig formue mens faren satt ved makten.

Han har en forkjærlighet for golf og biler. Før han giftet seg i 1997, var Tommy også kjent for sine mange kvinnehistorier.

  • Dommeren Syafiuddin Kartasasmita ble skutt og drept av to væpnede menn på åpen gate 26. juli i år.

<B>WANTED:</B> Indonesisk politi spredde flere tusen løpesedler med tittelen «Wanted» i Jakarta i går. Politiet mener de har bevis for at Tommy Suharto står bak drapet på en dommer for to uker siden.