Ettersøkte Farouk (21) dukket opp på advokatkontor i Jemen

Mannen som kan sitte på løsningen i Martine-saken vil kjempe mot mistanken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet.no): 21 år gamle Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på norske Martine Vik Magnussen i London, har tatt kontakt med advokat i hjemlandet Jemen.

Det skriver nettutgaven til den britiske avisa Daily Telegraph i ettermiddag. Om opplysningene er riktige, betyr det at politiet nå har visshet om at Farouk kjenner til at han er etterlyst og at han holder seg unna Storbritannia.

Mohammed al Bakwli, som skal være en av landets mest velrennomerte advokater, forteller til avisa at han har hatt et møte med Farouk på et kontor vest i Hovedstaden Sana\'a.

Med «normalt» utseende og i vestlige klær dukket den etterlyste mannen opp sammen med et familiemedlem for å søke juridisk hjelp i forbindelse med mistanken mot ham.

- Han sa han var svært sint for det som har blitt skrevet om ham i pressen. Han viste meg noen artikler skrevet på engelsk som han hadde printet ut fra internett, sier al Bakwli til Daily Telegraph.

Toppadvokaten er en kjenning av Farouks milliardærfar, men det er første gang han har med sønnen å gjøre.

- Jeg fortalte at jeg er forberedt på å være hans forsvarer. Rådet jeg ga ham var at inntil nå har de ingen sak, så jeg ba ham om å forbli taus. Vi ble enige om en fullmakt som han signerte, sier al Bawkli.

Overfor den britiske avisa gir han ikke ytterligere detaljer om hvordan Farouk stiller seg til at han var en av de siste som så Martine Vik Magnussen i live og at liket ble funnet i kjelleren i bygården der han bodde.

<B>ETTERLYST:</B> Farouk Abdulhak (21) skal ha kontaktet en advokat i Jemen for å få ham til å forsvare seg mot mistanken om at Farouk var involvert i drapet i London.
ETTERLYST: Farouk Abdulhak (21) skal ha kontaktet en advokat i Jemen for å få ham til å forsvare seg mot mistanken om at Farouk var involvert i drapet i London. Vis mer

Scotland Yard karakteriserer Farouk som et sentralt vitne, og han er per i dag ikke siktet eller mistenkt for det som etter alt å dømme var et drap.

Faren til 21-åringen, den styrtrike forretningsmannen Shaher Abdulhak, har opplyst at han ikke har vært i kontakt med sin sønn siden forrige torsdag. Faren har oppfordret Farouk til å melde seg til myndighetene, og mener sønnen må ta konsekvensene hvis han har gjort noe galt.

Shaher Abdulhaks talsmann i London, David Wilson, var ikke kjent med  opplysningene i den ferske Daily Telegraph-artikkelen da Dagbladet.no ringte ham i ettermiddag.

- Dette er det første jeg hører om denne saken, så jeg kan dessverre ikke gi noen utfyllende kommentar, sier han.

Heller ikke londonpolitiet ville i 14.30-tida opplyse om hvorvidt Farouks advokat har vært i kontakt med britiske eller jemenittiske myndigheter på noen måte.

- Vi kommenterer ikke spekulasjonene som florerer i britiske aviser, sier en talsmann for Scotland Yard.

Ifølge ham har det ikke skjedd noe gjennombrudd i saken som tilsier at politiet sender ut noen kunngjøringer i dag.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>DØD:</B> Martine Vik Magnussen ble bare 23 år gammel. Hun ble funnet med skader på halsen og delvis avkledd i kjelleren til en bygård i West End.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer