Ettersøkte foreldre arrestert

Bergens-ekteparet er tiltalt for omsorgssvikt med døden til følge. Den tre måneder gamle datteren døde av hodeskader og flere brudd. Da rettssaken startet i dag møtte de ikke i retten, og måtte hentes av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tre måneder gamle jenta hadde brudd på hodeskallen og flere brudd i kroppen da hun døde. Foreldrene er tiltalt for å ha mishandlet henne, og at denne mishandlingen førte til at hun døde.

De to tiltalte foreldrene i 30-årsalderen risikerer inntil seks års fengsel. Men da retten ble satt i dag tidlig møtte ingen av de tiltalte opp.

Retten ba politiet pågripe foreldrene, og de ble arrestert og brakt til retten ved 11-tiden.

Forsvarerne, Odd Drevland og Jostein Alvheim fortalte i retten i dag tidlig at de hadde vært i kontakt med de tiltalte før helgen og avtalte å møte de fredag, men ingen av dem møtte opp. Siden er det ingen som har hørt fra dem.

Paret var opprinnelig siktet for forsettlig drap, men Riksadvokaten gjorde om tiltalen til omsorgssvikt med døden til følge.

Den tiltalte kvinnen skal i avhør ha antydet at barnefaren kan ha vært hardhendt i sin håndtering av datteren, men ingen av de tiltalte har innrømmet noe skyld.

Påtalemyndigheten mener paret har vært svært hardhendt i behandlingen av datteren, og de peker også på at paret ikke kontaktet legehjelp da datteren ble sykere og sykere. Datteren hadde omfattende hadde i tillegg til de omfattende bruddskadene også lungebetennelse da hun døde.