Nigeria-båtene:

Etterspurte utbetaling av privat pengehjelp samtidig som de diskuterte ferdigstilling av marinefartøy

Orlogskapteinen håpet at trøbbel med salg av båter til Nigeria ikke skulle påvirke den private økonomiske hjelpen han var lovet.

GRILLES: Pensjonert orlogskaptein, Bjørn Stavrum står tiltalt for korrupsjon. I dag ble han grillet av Økokrim i Oslo tingrett. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GRILLES: Pensjonert orlogskaptein, Bjørn Stavrum står tiltalt for korrupsjon. I dag ble han grillet av Økokrim i Oslo tingrett. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Vinteren og våren 2013 toppet det seg for orlogskaptein Bjørn Stavrum, som nå står tiltalt for korrupsjon i Oslo tingrett. På jobben hadde han akkurat solgt seks missiltorpedobåter (MTBer) og støtteskipet KNM «Horten». Men de som hadde arrangert salget, det britiske selskapet CAS Global, hang på ham og ville ha ham til å ordne opp i en fastlåst konflikt med verftet som skulle bygge om båtene.

Privat var han både gjeldstynget og rammet av alvorlig sykdom i familien.

Grunnen til at Bjørn Stavrum nå sitter på tiltalebenken og forsvarer seg mot en korrupsjonstiltale er at han brukte forbindelsene på jobben til å rydde opp i sine private problemer.

Etter å ha møtt styrelederen i CAS Global «en tre fire ganger» begynte de to å diskutere hvordan Stavrum kunne hjelpes, forklarer Stavrum i retten.

De to diskuterer hjelpen i en reke eposter som i dag ble lagt fram for retten.

- Med tanke på det vi snakket om da du var i Horten sist. Er du fortsatt villig til å hjelpe meg, selv om vi har et problem med oppgjøret for KNM «Horten», skrev Stavrum i en epost til CAS-styrelederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer