Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU: - Alle må holde seg til Syria-planen

EU ber alle parter om å holde seg til den nye Syria-planen. Nå er det opp til Russland, mener Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland og USA ble sammen med de øvrige landene i Den internasjonale støttegruppen for Syria (ISSG) fredag enige om en plan som tilsier stans i kamphandlingene innen en uke.

Men det syriske regimet har sammen med sine russiske allierte inntil videre fortsatt angrepene mot opprørskontrollerte områder i provinsene Aleppo og Idlib.

- Vi forventer at alle parter holder seg til planen og gjør det mulig å få til en stans i kampene på bakken, med start i Aleppo, sier EUs utenrikssjef Federica Mogherini på vei inn til utenriksministermøte i unionen mandag.

Flere EU-land understreker at det nå er opp til Russland å bevise at landet har til hensikt å overholde overenskomsten.

- Det er opp til russerne. De kan avslutte dette om de vil. De kan få våpenstillstanden til å virke ved å trappe ned bombeangrepene og rette dem mot de virkelige terroristene i stedet for mot moderat opposisjon, sier den britiske utenriksministeren Philip Hammond til pressen.

- Russland spiller et annet spill. Aleppo er i ferd med å bli lakmustesten for alt som skjer i Syria, fremholder Linas Linkevicius fra Litauen.

- Det er viktig at vi er tydelige på hva vi forventer av Russland. De bør vise i handling at de er en seriøs internasjonal aktør, understreker Sveriges Margot Wallström.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram