EU: - Rydd opp, USA

EU-kritikk av krisepakke-rot

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU-kommisjonen er skuffet over at Kongressen ennå ikke har vedtatt krisepakken for det amerikanske finansmarkedet og ber USA ta ansvar for å rydde opp.

EU-kommisjonens talsmann Johannes Laitenberger understreket overfor presse i Brussel tirsdag at Kommisjonen nå forventer handling fra USAs side, ettersom finanskrisen har sitt utspring der.

- Vi forventer at avgjørelsen vil gå igjennom snart. USA må vise ansvar i denne situasjonen, vise god ledelse overfor sitt eget land og resten av verden, sa Laitenberger.

Han gjorde det klart at EU-kommisjonen er skuffet over at Kongressen mandag kveld sa nei til pakken som var blitt forhandlet fram.

Samtidig mener Kommisjonen at de siste dagene har vist at europeiske myndigheter handler raskt for å bøte på bankkrisen, som denne uken for alvor skyllet inn over fastlands-Europa.

Laitenberger roste også Den europeiske sentralbanken for å pøse rundt 1.000 milliarder kroner i kortsiktige lån til det inntørkede lånemarkedet bankene imellom.

- De rette tilsvarene gis, og systemet fungerer, sier Laitenberger.

(NTB)

OPPRYDDING: EU-kommisjonen krever at USA tar grep for å løse bank- og børskrisa. Foto: AP Photo/Mark Lennihan/SCANPIX
OPPRYDDING: EU-kommisjonen krever at USA tar grep for å løse bank- og børskrisa. Foto: AP Photo/Mark Lennihan/SCANPIX Vis mer
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/SCANPIX
Foto: AP Photo/Mark Lennihan/SCANPIX Vis mer