EU advarer mot å reise til land med svineinfluensa

Mistanke om smitte i Danmark, bekreftet i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Svineinfluensaen sprer seg videre og har nå nådd Europa. I formiddag kom den første bekreftelsen på smittede personer i Europa, én person er bekreftet smittet i Spania.

Samtidig meldes det om mistanke om smittede personer i Danmark - tre dansker er innlagt og testes nå for sykdommen.

Krisemøte
EUs utenriksministre er i dag samlet til et krisemøte om spredningen av svineinfluensaen. EUs helsekommisær advarer nå folk mot å reise til de smittede områdene.

— Reisende bør unngå å reise til Mexico og USA med mindre det er helt nødvendig, sa EUs helsekommissær Androulla Vassiliou på vei inn til møtet i Luxembourg.
Samtidig understreket hun at hun foreløpig «ikke er bekymret» for spredningen av sykdommen.
— Jeg er ikke bekymret på dette tidspunktet, vi må evaluere og se, sa Vassiliou.

Hun sier EU vil komme med tiltak når man har fått samlet tilstrekkelig informasjon. EUs helseministre vil også møtes i løpet av uka, sannsynligvis på torsdag.

100 døde
1600 mennesker personer har nå symptomer på å være smittet og flere enn 100 mennesker er døde av influensaen i Mexico.

— Det er for tidlig å spekulere rundt situasjonen. Vi følger den svært tett, sammen med medlemslandene, sier EU-kommisjonens president José Manuel Barroso, for tiden på reise til Hellas, melder NTB.


HASTEMØTE: EUs helsekommisjonær Androulla Vassiliou ankom i dag møtet med EUs utenriksministre i Luxembourg for å diskutere svineinfluensaen som nå har spredt seg til Europa. Foto: Scanpix/Reuters
HASTEMØTE: EUs helsekommisjonær Androulla Vassiliou ankom i dag møtet med EUs utenriksministre i Luxembourg for å diskutere svineinfluensaen som nå har spredt seg til Europa. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer