EU da, Jagland

Akkurat da Jens Stoltenberg trodde han var helt sjef, dukker Thorbjørn Jagland opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt så ut til å gå Jens Stoltenbergs vei. Arbeiderpartiet steg på meningsmålingene, han og Kristin Halvorsen var perlevenner, han hadde klart mesterstykket å få Åslaug Hagas ja og Erna Solbergs nei, huffameg, og ingen snakket lenger om EU. De var blitt enige om å være uenige. Å diskutere EU-medlemskap nå ville være rent selvmord. En politisk abort. Meningsløst. Da kunne de bare glemme alt sammen. Eders tale skal være ja, ja, nei, nei. Det som er mer enn dette er av det onde, som det heter i Skriften.

Men da hadde de ikke

regnet med Thorbjørn Jagland. I farta hadde de glemt at Jagland fortsatt har mye han skulle ha sagt. Og det ville han bare ha sagt nå, akkurat nå da alt gikk rett vei for «den store kommunikator» som har tatt over partiet hans og plutselig vil samarbeide med SV. Med SV!? Det ville ikke skjedd i hans regjeringstid. Her får han også støtte av sin forgjenger Gro Harlem Brundtland, som dog nøyer seg med å si at prosjektet ikke er så utenkelig i dag som det var for 20 år siden. Hun vil ikke gå så langt som til å si at det er mulig, men umulig er det ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.