Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU-delegasjon til Algerie i neste uke

LONDON (NTB-AFP-Reuters): EU har gått med på Algeries ønske om å sende en delegasjon på ministernivå. - Vi er enige om å sende en delegasjon i neste uke, sier den britiske utenriksministeren Robin Cook, som uttrykte tilfredshet over løsningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delegasjonen vil ifølge Cook fortsette den politiske dialogen med Algerie.

 - Vi er blitt enige med algeriske myndigheter om et veldig generelt opplegg, slik at alt mulig kan diskuteres.

 - Vi er svært glade for å kunne diskutere alle mulige forhold som er relevante for å slutt på lidelsene til det algeriske folk, la Cook til.

Misfornøyd

Algeries utenriksminister Ahmed Attaf sa i går at han ikke var fornøyd med at EU sender tjenestemenn, mens motparten ble bedt om å stille med regjeringsmedlemmer.

 Han var heller ikke tilfreds med de signaler han mente å ha fått fra EU om viljen til å bekjempe terrorisme, slik algeriske myndigheter definerer det.

  Attaf sa tidligere i dag at Algerie ønsker at EU skal bekjempe de nettverkene som forsyner islamske fundamentalister med våpen, penger og propaganda.

Nye attentater

Det er skrikende behov for en innsats for å stanse voldsterroren i Algerie, som ikke ser ut til å ta slutt.

 I går natt eksploderte en bombe i en moske i Barakai i en bydel i Alger. En person ble drept og åtte skadd, ifølge avisa Liberté.

 Den samme avisa opplyser også at to unge menn fikk strupen skåret over i den norøstlige provinsen Constantine. Sønnen til et parlamentsmedlem i Alger ble dessuten skutt og drept, ifølge avisa.

Arrestert

Tidligere i uka ble det kjent at algeriske myndigheter gikk til arrestasjon av en av lederne av det forbudte partiet Den islamske redningsfronten (FIS). Abdelkader Hachani ble holdt i varetekt i 24 timer. Politiet ville forhøre ham om en serie intervjuer han hadde gitt til utenlandske publikasjoner.

  FIS-ledere har fått forbud mot å drive enhver form for politisk aktivitet. FIS lå an til å vinne valget i 1992, da myndighetene med de militæres hjelp grep inn og stanset valget. Det utløste den voldsbølgen som har kostet rundt 80 000 mennesker livet.

 Bare siden fastemåneden ramadan ble innledet ved årsskiftet, er minst 1100 sivilpersoner drept.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!