EU-domstolen godkjenner nye tobakksregler

De nye reglene innlemmes i EØS-avtalen og blir derfor også gjeldene i Norge.

FORBUD MOT MENTOLSIGARETTER: De nye reglene fører til forbud mot mentolsigaretter. FOTO: NATHAN DENETTE / PA PHOTOS
FORBUD MOT MENTOLSIGARETTER: De nye reglene fører til forbud mot mentolsigaretter. FOTO: NATHAN DENETTE / PA PHOTOS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

EU-domstolen har påført tobakksindustrien nederlag og godkjenner EUs reviderte tobakksdirektiv.

Dermed blir det forbud mot mentolsigaretter, samt innført strengere regelverk for elektroniske sigaretter og større advarsler på pakkene.

Mentolsigaretter skal forbys fordi de er utviklet for å gjøre tobakken mer tiltrekkende for forbrukerne, heter det i avgjørelsen fra EU-domstolen onsdag. Domstolen argumenterer med at mentolsigaretter kan bidra til mer avhengighet og utbredelse av tobakk. 20. mai 2020 skal reglene tre i kraft.

I tillegg blir det fra da av innført felles merking og emballasje av tobakksvarer. Merkingen skal være større og dermed synligere enn det som har vært praksis til nå.

Når det gjelder elektroniske sigaretter, må alle produkter innen denne kategorien innrapporteres for godkjenning hos de nasjonale myndighetene. Det skal ikke kunne reklameres for e-sigaretter, og det skal være en maksimalgrense på 20 milligram nikotin per milliliter væske.

EUs reviderte tobakksdirektiv skal innlemmes i EØS-avtalen og blir derfor gjeldende også for Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer