EU driver system-terror

Lars Sponheim har en høne å plukke med EU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er uforståelig at EU skal kunne avgjøre at Norge ikke kan ha ulike soner for arbeidsgiveravgift, når avgiften varierer så mye mellom de ulike EU-land. Og det er meningsløst når EU finner ut at den pakkegassen som norske slakterier og kjøttforedlere har brukt i 20 år ikke lenger kan brukes, eller når norske egg plutselig over natten har 14 dager kortere holdbarhet enn tidligere. På disse områdene har vi en høne å plukke med EU.

Dette sier Venstre-leder til Venstres landsmøte i dag kl 14.00.

- Burde være et ja-argument

- Det er kjempepositivt at Sponheim ser hvor stor EU-utvidelsen faktisk er, sier Grete Berget, generalsekretær i Europabevegelsen.

- Sponheims fortvilelse over EUs detaljreguleringer burde være hans beste argument for faktisk å bli med i EU, slik at vi kan ha innflytelse sier hun videre.

- Egentlig burde derfor Sponheims system-terror være hans beste ja-argument. Dette er en god illustrasjon på de vi kaller tilskuer-demokratiet, som Norge har fått som en konsekvens av vårt utenforskap.

- Skal en drive systemkritikk må en også delta, sier Berget til slutt.

Jasiden på fremmarsj

Sponheim registrerer at ja-siden i partiet er på fremmarsj. - Jeg tror vi kan si det så klart at Venstre er det partiet det knytter seg mest spenning til omkring standpunkt til EU-medlemskap i det kommende året, sier han videre.

Virkeliggjør Europeisk drøm

- Utvidelsen av EU 1. mai, med innlemmelse av mange av de gamle østblokk-landene, er et stort skritt mot min, og mange andres gamle drøm om et alleuropeisk samarbeid, sier Sponheim videre. - Jeg ser fram til den debatt og den prosess vi skal ha internt i det kommende året. Jeg, som nei-mann er beredt til å prøve mine argumenter mot nye realiteter. Det forventer jeg også av andre både fra nei-siden og ja-siden, fortsetter Sponheim.

Fortsatt EU-kritisk: Lars Sponheim er fortsatt nei-mann, men han ser fram til EU-debatten i partiet.