Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU enig om tak på bankenes bonuser

Kan fortsatt få to ganger årslønnen i bonus.

BONUSTAK:  En Rolex-logo reflekteres i vinduet til en bank i Frankfurt. EU er enige om tak på bonusene i europeiske banker. Foto: REUTERS/LISI NIESENER
BONUSTAK: En Rolex-logo reflekteres i vinduet til en bank i Frankfurt. EU er enige om tak på bonusene i europeiske banker. Foto: REUTERS/LISI NIESENER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU er blitt enig om en avtale for å begrense europeiske bankers store bonuser, en praksis mange mener bidro til finanskrisen.

Avtalen om de nye reglene for banksektoren ble oppnådd torsdag morgen mellom EU-parlamentet og EUs irske formannskap.

- For første gang i historien til EUs regulering av finansmarkedet skal vi sette et tak på bankenes bonuser, sa Othmar Karas som forhandlet fram avtalen på vegne av EU-parlamentet.

Bonus vil bli begrenset til et års lønn, som kan heves til to års med samtykke fra eierne, skriver BBC.

De nye reguleringene går under navnet Basel III, et internasjonalt regelverk som skjerper kravet til bankenes kapitalreserver.

Forhandlingene om innføringen av Basel III i EU har pågått i ti måneder, delvis på grunn av EU-parlamentets ønske om å få med et tak på bonusene.

Basel III skulle trådt i kraft i januar i år, men iverksettelsen er forsinket etter at også USA i november kunngjorde at de ikke greide fristen.

Karas er fornøyd med avtalen om et tak på bonuser, selv om det ikke er det viktigste i Basel III. Han understreker at det viktigste elementet er skjerpingen av kapitalkravet til bankene.

Under the agreement, bonuses will be capped at a year's salary, but can rise to two year's pay if there is explicit approval from shareholders.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!