EU er kraftig irritert på britene. Ber dem komme seg ut snarest mulig

Mener David Cameron er for treig i vendingen.

VINNER OG TAPER: Gå-general og eks-London-ordfører Boris Johnson (t.v.) og statsminister og bli-general David Cameron sammen på tuben. Mange har satt pengene på at Johnson blir Camerons arvtaker, som skal forhandle utmeldingsbetingelsene med EU. Foto: Stefan Rousseau / Reuters / NTB Scanpix
VINNER OG TAPER: Gå-general og eks-London-ordfører Boris Johnson (t.v.) og statsminister og bli-general David Cameron sammen på tuben. Mange har satt pengene på at Johnson blir Camerons arvtaker, som skal forhandle utmeldingsbetingelsene med EU. Foto: Stefan Rousseau / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Støvet har knapt lagt seg etter det sjokkerende resultatet i britenes EU-avstemning. Men allerede dagen etter avstemningen ber unionens ledere britene om ikke å somle unødvendig når de nå skal ut, melder BBC News.

- Vi oppfordrer Storbritannia til å effektuere det britiske folks beslutning så snart som mulig, uansett hvor smertefull den prosessen kan bli. Enhver forsinkelse vil innebære unødvendig usikkerhet, lyder en erklæring fra et krisemøte topplederne hadde i dag, ifølge EU-kommisjonens egen nyhetstjeneste.

- Vil fortsette

Jean-Claude Juncker, leder for EU-kommisjonen, møtte EU-parlamentets president Martin Schulz, Europarådets president Donald Tusk og den nederlandske statsministeren Mark Rutte. Et møte med 27 statssjefer er planlagt førstkommende onsdag - men David Cameron er ikke invitert.

- Unionen med de 27 gjenværende medlemmene vil fortsette, garanterer Juncker.

Statsminister Cameron lovet foran parlamentsvalget i fjor at han ville avholde en EU-avstemning dersom han vant. I dag morges, da resultatet var kjent, kunngjorde statsministeren at han trekker seg innen oktober, og at forhandlingene med EU bør gjennomføres av en annen leder enn ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer