- EU er topptungt

Siri Hall Arnøy (SV) synes at EU er byråkratisk. Les svarene fra NEI-nettmøtet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

<>Ja til EU-nettmøtetLes også med høyrepolitikeren André Dahl.

Nei-sida har styrt deler av Norges utenrikspolitikk i tredve år nå - siden 25. september 1972. Stortingspolitikeren Siri Hall Arnøy er ikke i tvil om at det er riktig av Norge å stå utenfor EU:

- Folkestyre og demokrati er de viktigste grunnene. Systemet er topptungt og byråkratisk, og jeg mener at tankegangen i EU er dårlig for miljøet. Dét er kortversjonen for hvorfor jeg sier nei.

- Hvordan hadde det vært her hvis vi hadde blitt medlem i 1972?

- Oj. Vi hadde sett den største forskjellen i forhold til distriktene, fraflyttinga hadde blitt mye sterkere. Vi hadde hatt større enheter innenfor jordbruket enn det vi har i dag, sier SV-representanten.

- Er det noe positivt med EU?

- Tankegangen som noen EU-tilhengere har om mer samarbeid i Europa, er positiv. Men jeg mener at prinsippene som er lagt i samarbeidet, er feil.

SIER NEI:</B> Siri Hall Arnøy vil ikke inn i EU. Hun tror det er riktig av Norge å stå utenfor unionen. Stortingskollega <font face=\'arial, helvetica, sans-serif\' size=\'-1\'><a href=\'http://www.dagbladet.no/nyheter/2002/09/24/349657.html\'>André Dahl</a></font> er helt uenig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer