FRYKTER BORGERKRIG: Situasjonen i Jemen er nå så utrygg at EU oppfordrer sine borgere til å forlate landet. Foto:AP/Yemen Lens
FRYKTER BORGERKRIG: Situasjonen i Jemen er nå så utrygg at EU oppfordrer sine borgere til å forlate landet. Foto:AP/Yemen LensVis mer

EU evakuerer EU-borgere fra Jemen

Ber samtidig om en våpenhvile for å hindre at landet ender i borgerkrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EUs utenrikssjef Catherine Ashton sa i Brussel at evakueringsplanen MIC er aktivert for å bidra til å hente ut alle EU-borgere som ønsker å forlate landet.

Flere EU-land, blant dem Storbritannia og Frankrike, har bedt sine borgere komme seg ut av Jemen der situasjonen blir verre for hver dag som går.

Den britiske utenriksministeren William Hague ba fredag innstendig alle britiske borgere om å forlate Jemen mens det fortsatt fins ruteflyginger.

- Siden vi ikke får forhåndsvarsel om at flyplassene eventuelt stenger, bør ikke britiske borgere vente med å reise, sa han og gjorde det klart at det er lite trolig at britiske myndigheter vil være i stand til å evakuere briter fra landet.

Situasjonen ble kraftig trappet opp fredag da opprørsstyrker angrep presidentpalasset og president Ali Abdullah Saleh ble lettere såret. (NTB)