Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU: Flyktningene må skaffes ly

Titusener av kosovoalbanske flyktninger som har kommet over grensen til Albania de siste dagene mangler tak over hodet. EU-kommissær for humanitære saker Emma Bonino reiser denne uken til området for å vurdere behovet for hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU har vedtatt å bevilge rundt 170 millioner kroner i katastrofehjelp til ofrene for den stadig voksende flyktningekatastrofen i Kosovo. Emma Bonino sier hun har opplysninger om at mellom 80.000 og 100.000 kosovoalbanere har tatt seg over grensen til Albania.

NATO og andre organisasjoner sier tallet er rundt 60.000, men alle opplysninger tyder på at antallet flyktninger stiger raskt.

Bonino sier det viktigste nå er å skaffe flyktningene tak over hodet,og hun reiser senere i uken til området for å vurdere hjelpebehovet. Hun hadde mandag et møte med NATOs generalsekretær Javier Solana for å diskutere flyktningesituasjonen.

- Vi står nå overfor en ny fase i en humanitær tragedie som har pågått i mange år og som nå endrer seg fra time til time, sa Bonino.

Tyskland vedtok mandag å bevilge over 60 millioner kroner i katastrofehjelp. Utenriksminister Joschka Fischer sa til sin norske kollega og OSSE-formann Knut Vollebæk at flere andre EU-land vil bevilge liknende beløp i dagene som kommer.

(NTB)