EU forbyr animalsk dyrefôr

EU skal innføre et totalforbud mot kjøtt- og benmel i dyrefôr i seks måneder. Fiskemel skal ikke gis til storfe, sauer og geiter. Vedtaket trer i kraft fra 1.januar 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU innfører et forbud mot animalsk dyrefôr i kampen mot kugalskapen som har rammet flere europeiske land i den siste tida, melder CCN.

Det innføres et totalforbud mot kjøtt- og benmel og animalske produkter, skriver Aftenposten. Dessuten skal fiskemel bare gis til griser og fjærfe, til tross for at det hersker enighet om at dette ikke fører til kugalskap. Delforbudet mot fiskemel skyldes faren for krysskontaminasjon. Det innebærer at fiskemelet kommer i kontakt med andre typer oppmalte dyrerester under produksjon.

Dette ble vedtatt på EUs ekstraordinære møte der EU-kommisjonens tiltak for å stanse spredning av kugalskap var satt på dagsorden.

Det var bare Finland og Tyskland som stemte mot EU-kommisjonens forslag om å forby animalsk tørrfôr, skriver CCN. Storbritannia og Danmark stemte for tiltaket etter at det ble klart at det ikke ble totalforbud mot fiskemel.