Sommeren på den nordlige halvkule i år var den varmeste målte noensinne, ifølge den EU-finansierte forskergruppa Copernicus Climate Change Service (C3S).
Klimaovervåkingstjenesten la onsdag fram nye tall som bekrefter at august var den varmeste augustmåneden som noen gang er registrert globalt.
Det betyr at perioden juni til august - sommeren på den nordlige halvkule - også var den varmeste siden målingene begynte.
FNs generalsekretær António Guterres sier planeten har stått på «småkoking» denne sommersesongen.
- Klimasammenbruddet har begynt, advarer han.

- En umiddelbar trussel
- Skjer før El Niño
I august ble det målt en gjennomsnittstemperatur på 20,98 grader på havoverflaten, og hver eneste dag ble de forrige rekordene fra august 2016 slått, ifølge rapporten.
I 2016 skyldtes de høye temperaturene blant annet en kraftig El Niño-hendelse - noe verden er på vei inn i igjen i år.

Forskerne trekker fram at sommeren på den nordlige halvkule var preget av gjentatte hetebølger med ødeleggende skogbranner, som igjen var både helseskadelig og ødela dagliglivet til de som bor i områdene som ble hardest rammet.
- Det er verdt å merke seg at dette skjer før vi ser den fulle varmeeffekten som El Niño-hendelsen vil ha, noe som typisk skjer det andre året etter at den utvikler seg, sier generalsekretær i Verdens meteorologiorganisasjon, Petteri Taalas.

Se hvordan Svalbard endres
- Ingen tid å miste
Ifølge EU-forskerne er det 98 prosent sannsynlighet for at 2023 vil bli det varmeste året som noen gang er registrert globalt. ligger det an til at 2023 blir det varmeste året som noen gang er registrert globalt.
Forskerne mener det også er 66 prosent sannsynlighet for at gjennomsnittstemperaturen i verden vil øke på 1,5 grader i minst ett av de neste fem åra. Ifølge forskerne betyr imidlertid ikke dette at verden permanent vil overstige 1,5-gradersmålet fra Parisavtalen i det lange løp.
- Verdens ledere må skru opp tempoet for klimaløsninger. Vi kan fortsatt unngå det verste klimakaoset - og vi har ingen tid å miste, sier Guterres.