LIVET PÅ VENT:  En syrisk flyktningjente står bak en provisorisk laget dør i landsbyen Ketermaya, sør for Libanons hovedstad Beirut. Nå vil EU gi ekstra penger for å hjelpe menneskene. Mange av dem har nå vært på flukt i mange år. Borgerkrigen i Syria startet i 2011. Foto: Ali Hashisho / Reuters / Scanpix
LIVET PÅ VENT: En syrisk flyktningjente står bak en provisorisk laget dør i landsbyen Ketermaya, sør for Libanons hovedstad Beirut. Nå vil EU gi ekstra penger for å hjelpe menneskene. Mange av dem har nå vært på flukt i mange år. Borgerkrigen i Syria startet i 2011. Foto: Ali Hashisho / Reuters / ScanpixVis mer

EU gir 1 milliard euro for å hjelpe syrere i Midtøsten

Bevilger milliarden til de pengelense FN-organene som hjelper syrerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går møttes EU-lederne for å finne ut hvordan de kan hjelpe noen av de over 11 millionenen syrere som nå er på flukt i eller utenfor eget land på grunn av den voldsomme borgerkrigen. Her ble de enige om å bevilge 1 milliard euro. Det er de ulike FN-organisasjonene som får pengene, melder BBC.

I tillegg varsler EU-lederne at de også vil komme med mer bistand til Syrias naboland, som huser over fire millioner syriske flyktninger.
FN har for lite Den siste tida har flere av FN-organisasjonene slått alarm: De har ikke nok penger i fondene sine til å hjelpe de mange millioner syrerne som nå er helt avhengig av hjelp for å overleve.

UNHCR har ansvaret for over fire millioner flyktninger, som nå er registrert i Syrias naboland Libanon, Tyrkia, Jordan, Egypt og Irak. De har blitt tvunget til å dele ut litt mindre enn hva de ser som nødvendig til flyktningene den siste tida, på grunn av manglende penger. Nå får de et tiltrengt tilskudd for EU.

I tillegg kom EU-lederne i går fram til at de også vil styrke grensepatruljeringen langs EUs yttergrenser. EU-president Donald Tusk advarte i går om at verden vil få mye jobb framover, og at de ennå ikke har opplevd den «største bølgen av flyktninger og migranter».

Uenige Rundt en halv million flyktninger og migranter har kommet til EU hittil i år. Det har medført mye uenigheter innad i unionen, i forhold til hvem som skal gjøre hva, og hvordan.

I denne uka kranglet EU-ledere om hvem som skulle ta hvor mange av de 120 000 flyktningene som EU har bestemt at skal få opphold.

HJELPER MEST:  Tysklands kansler, Angela Merkel, har fått mye skryt for å ta imot mange syriske flyktninger. Men nå vil Merkel at flere europeiske land skal bidra. Foto: Eric Vidal / Reuters / Scanpix
HJELPER MEST: Tysklands kansler, Angela Merkel, har fått mye skryt for å ta imot mange syriske flyktninger. Men nå vil Merkel at flere europeiske land skal bidra. Foto: Eric Vidal / Reuters / Scanpix Vis mer