EU gir 1 milliard euro for å hjelpe syrere i Midtøsten

Bevilger milliarden til de pengelense FN-organene som hjelper syrerne.

LIVET PÅ VENT:  En syrisk flyktningjente står bak en provisorisk laget dør i landsbyen Ketermaya, sør for Libanons hovedstad Beirut. Nå vil EU gi ekstra penger for å hjelpe menneskene. Mange av dem har nå vært på flukt i mange år. Borgerkrigen i Syria startet i 2011. Foto: Ali Hashisho / Reuters / Scanpix
LIVET PÅ VENT: En syrisk flyktningjente står bak en provisorisk laget dør i landsbyen Ketermaya, sør for Libanons hovedstad Beirut. Nå vil EU gi ekstra penger for å hjelpe menneskene. Mange av dem har nå vært på flukt i mange år. Borgerkrigen i Syria startet i 2011. Foto: Ali Hashisho / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går møttes EU-lederne for å finne ut hvordan de kan hjelpe noen av de over 11 millionenen syrere som nå er på flukt i eller utenfor eget land på grunn av den voldsomme borgerkrigen. Her ble de enige om å bevilge 1 milliard euro. Det er de ulike FN-organisasjonene som får pengene, melder BBC.

I tillegg varsler EU-lederne at de også vil komme med mer bistand til Syrias naboland, som huser over fire millioner syriske flyktninger. FN har for lite Den siste tida har flere av FN-organisasjonene slått alarm: De har ikke nok penger i fondene sine til å hjelpe de mange millioner syrerne som nå er helt avhengig av hjelp for å overleve.

UNHCR har ansvaret for over fire millioner flyktninger, som nå er registrert i Syrias naboland Libanon, Tyrkia, Jordan, Egypt og Irak. De har blitt tvunget til å dele ut litt mindre enn hva de ser som nødvendig til flyktningene den siste tida, på grunn av manglende penger. Nå får de et tiltrengt tilskudd for EU.

I tillegg kom EU-lederne i går fram til at de også vil styrke grensepatruljeringen langs EUs yttergrenser. EU-president Donald Tusk advarte i går om at verden vil få mye jobb framover, og at de ennå ikke har opplevd den «største bølgen av flyktninger og migranter».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.